Bu ölçümler BTC madencilerinin ve balinaların kripto para topladıklarını gösteriyor
Bu ölçümler BTC madencilerinin ve balinaların kripto para topladıklarını gösteriyor

Bu ölçümler BTC madencilerinin ve balinaların kripto para topladıklarını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken, yayınlanan en son rapora göre, Bitcoin madencilerinin ve uzun vadeli sahiplerinin bu ay Bitcoin (BTC) artışına aktif olarak yardımcı olduğunu öne sürdü.

“Shocktober” isimli rapor, piyasanın önümüzdeki aylarda olumlu bir sonuç beklediğine dair çeşitli verileri ortaya koyuyor. Büyük Bitcoin madencileri ve balinalar tarafından devam eden varlık birikimi, kripto piyasasında bu ayın ticareti boyunca meydana gelen kısa vadeli yükselişi körükleyen bir arz şokuna neden oluyor.

Öte yandan, madencilik havuzu katılımcıları ve küçük madenciler, piyasa dalgalanmaları nedeniyle satış yapan madencilerin kazançlarını da aldı.

Uzun vadeli yatırımcılar BTC HODL’a devam ediyor

Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinden gelen kripto paraların hareketlerini izleyen 1 yıllık canlanan arz olarak bilinen bir metrik, bu yatırımcıların, mevcut dalgalanmadan yararlanamadığını gösteriyor.

Bitcoin satışlarını sahibine göre bölen bir başka gösterge olan BTC Hodl Waves, “eski kripto paraların” (altı aydan uzun süredir etkin olmayan Bitcoinler) ilk alıcılarının yatırımlarının %10,9 arttığını keşfetti. Bu nedenle, uzun vadeli Bitcoin sahipleri, Eylül ayında meydana gelen piyasa düşüşü sırasında varlıklarını sattılar.

Bitcoin HODL Dalgaları. Kaynak: Kraken Intelligence, Glassnode

“Shocktober” raporundan iki model ortaya çıkıyor

Kraken’in bulgularına göre, Riot, Marathon, Bitfarms, Argo ve Hut8 gibi büyük Bitcoin madencileri ile zorlu piyasa koşullarında bile Bitcoin varlıklarını koruyan iki benzersiz model görüldü. Doğrudan Coinbase işlemlerinden madencilik desteği alan adresleri ifade eden başka bir gösterge olan 0-hop arzı kanıt olarak hizmet ediyor.

Bitcoin Madenci Arzı (0-Hop). Kaynak: Kraken Intelligence, Coin Metrics

Eylül ayı itibariyle, bu istatistik yaklaşık %50 arttı, şu anda büyük ölçüde Amerika merkezli büyük madencilik şirketleri, yakın gelecekte piyasaya satılma olasılığı düşük olan 20.4 binden fazla Bitcoin’i stokladılar.

Yine de, küçük piyasa madencileri, 1-hop arzında görüldüğü gibi karlarının bir kısmını sattılar. Bu gösterge, madencilik havuzunun bir parçası olarak faaliyetlerini izlemeyi amaçlamaktadır. Ancak, bu eğilim tersine dönerse, piyasanın yıl sonuna kadar daha da yüksek fiyatlara ulaştığını görecek olan daha büyük bir arz şokuyla sonuçlanacaktır.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin