Bu 4 altcoin son 30 günde yüzde 400’ün üzerinde yükseldi – sırada ne var?
Bu 4 altcoin son 30 günde yüzde 400’ün üzerinde yükseldi – sırada ne var?

Bu iki merkez bankası Blockchain’de sınır ötesi fon transferi yaparak bir ilki gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada ve Singapur merkez bankaları Blockchain teknolojisi ve merkez bankası dijital para birimleri kullanılarak sınır ötesi ödeme testlerini sonuçlandırdı.

Kanada Bankası (BoC) ve Singapur Para Otoritesi (MAS) Perşembe günü ortaklaşa yaptığı açıklamada, iki merkez bankası arasındaki türünün ilk örneği olan başarılı çalışmanın “etkinlikleri artırma ve sınır ötesi ödemeler için riskleri azaltma konusunda büyük potansiyel gösterdiğini” söyledi.

Blockchain kullanılarak yapılan transfer işlemi Kanada ve Singapur merkez bankası arasında gerçekleşti

Çalışma, BoC ve MAS’ın iki farklı Blockchain ağı üzerine inşa edilen (Sırasıyla R3’ün Corda ve JPMorgan’s Quorum) kendi Blockchain projeleri Jasper ve Ubin’i birbirine bağlayarak gerçekleşti. İki ağ, zamanlanmış kilitli sözleşmeler adı verilen bir teknik kullanılarak bağlandı ve aracı kullanmadan doğrudan Ödeme ve Ödeme (Payment versus Payment – PvP) anlaşması yapıldı.

Projenin teknoloji desteğini finanse eden, Kanada’daki Corda ve Singapur’daki Quorum projesinin geliştirilmesine yardım eden Accenture ve JPMorgan oldu.

Kanada’nın finansal teknoloji kıdemli özel direktörü Scott Hendry şöyle dedi:

Sınır ötesi ödemeler dünyası karmaşık ve pahalı: bazı maliyetlerin azaltılması ve bu ödemelerin izlenebilirliğinin artırılması için DLT (dağıtılmış muhasebe teknolojisi) kullanımına yönelik keşif yolculuğumuz birçok ders verdi.

Jasper ve Ubin, bankacılık ödemelerinin etkinliğini artırma çabalarının bir parçası olarak 2016’dan bu yana oldukça ilerleme kaydetti.

Accenture’in genel müdürü ve global Blockchain lideri David Treat, “Jasper-Ubin projesinin başarılı sonucu, sınır ötesi çapraz işlemlerin modernizasyonu için büyük bir kilometre taşıdır” dedi.

İki merkez bankası ortaklaşa bu tür ödeme sistemlerini mümkün kılan farklı tasarım seçeneklerini tanımlayan bir rapor da yayınladı:

Farklı standartlara, süreçlere, normlara ve düzenlemelere sahip olan bir dünya bugün günümüzde sınır ötesi ödemelerdeki kritik zorluğu oluşturuyor. DLT, merkezileştirilmiş bir yaklaşımdan daha kolay ve daha hızlı bir yol olabilir. Çünkü ağın geri kalanıyla sıkı entegrasyona izin verirken ağın bir kısmının kontrolünde yer alan farklı yetki alanlarını bırakabilir.

İlk deneme başarıyla tamamlandı sırada gerçek işlemler var

Bununla birlikte, Jasper-Ubin projesinin doğası gereği deneysel olduğunu ve ikisinin en sonunda “yüksek değerli” sınır ötesi ödemeler için Blockchain teknolojisini kullanıp kullanmayacağını “değerlendirildiğini” eklediler.

BoC ve MAS, sınır ötesi ödemeleri “daha ​​ucuz, daha hızlı ve daha güvenli” hale getirmek için girişime katılmaları için diğer merkez bankalarını, finans kurumlarını ve teknoloji şirketlerine davette bulunuyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin