Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

Bu hafta Bitcoin’i (BTC) neler bekliyor? İşte takip edilmesi gereken önemli seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftanın son gününde Bitcoin pazarında hareketli saatler yaşanıyor. Bitcoin kısa vadeli önemli bir direnç seviyesini test ediyor. Bu hafta, BTC/USD paritesinin kritik destek ve direnç seviyelerini takip etmek hem satış (short) hem de alış (long) pozisyonları düşünen yatırımcılar için son derece önemli. Zira bu hafta Bitcoin pazarında volatil hareketler görebiliriz.

Analizimize ilk olarak saatlik BTC/USD grafiğiyle başlıyoruz. BTC, yazımız yayına hazırlandığı şu saatlerde geçtiğimiz hafta da üzerinde durduğumuz 8.400 dolar bandında yükseliş yönlü hareket ediyor. Öğleden sonra hareketlerinde 100 saatlik hareketli ortalama direncine yönelen BTC, şu an bu seviyeyi kırmak için mücadele ediyordu.

Saatlik BTC/USD grafiği

XBT/USD paritesinde 8.425 dolarda bulunan 100 saatlik hareketli ortalama (MA) Bitcoin ilk direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin üzerinde en az iki mumluk kapanış, yükselişin devam etmesini sağlayabilir.

4 saatlik Bitcoin grafiği

Diğer yandan orta vadeli bir görünüm veren 4 saatlik BTC/USD grafiğinde, Bitcoin, 100 ve 200 mumluk hareketli ortalama seviyeleri arasında 100 MA’ya (8.217 dolar) yakın seyrediyor. Bu seviye BTC için bir destek konumunda. Saatlik görünümde 8.425 dolar kararlı bir şekilde kırılırsa, bu hafta Bitcoin 4 saatlikte 200 MA (9.046 dolar) seviyesini test etmek için hareket edebilir.

Diğer yandan uzun vadeli Bitcoin görünümü için günlük BTC/USD grafiğinden yardım alıyoruz. Bu grafik görseli de bize Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamayı test etmekte olduğunu gösteriyor. Bu seviye, Eylül sonundaki düşüşte aşağı yönlü kırıldıktan sonra Ekim başı, 9 ve 12 Ekim tarihlerinde kırılmak için denendi.  Şu an 8.700 dolar seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalamanın, Bitcoin alıcıları tarafından bu hafta bir kez daha geçilmeye çalışacağını görebiliriz.

BTC/USD bu hafta önemli bir seviyeyi test edebilir

200 günlük MA’nın üzerinde bir günlük kapanış ise BTC’nin 9.000 dolar doğru hareketini güçlendirecektir.

Önemli teknik göstergeler baktığımızda, bugün yaşanan yükseliş eğilimi, Bitcoin’in dolar karşısında aşırı alımına işaret ediyor. Ancak 4 saatlik grafikte MACD’nin yeşil bölge doğru yönelmesi, Stoch RSI’nın yukarı yönlü dik hareketi ve RSI’ın kuzeye dönmesi, yaşanacak kısa vadeli düzeltmelerin ardından yükselişin devam edebileceğine dair önemli sinyaller olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak unutulmamalıdır ki oldukça volatil olan Bitcoin pazarında rüzgâr her an tersine dönebilir. Bu yüzden destek seviyeleri ve fibonacci seviyelerine göre hesaplanan düzeltme hareketlerinin altına sarkmalar, BTC/USD paritesinde düşüşleri hızlandırabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin