Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor
Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

Bu haber çok konuşulur: Hindistan Bitcoin’i yasallaştıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası çalkalanırken Hindistan cephesinden ses getirecek bir haber geldi. Yerel haber kaynaklarına göre ülkede Bitcoin ve türevlerinin önü açılacak. Henüz ismi bilinmeyen bir haber kaynağının yaptığı açıklamada bugün görüşülen kripto toplantısının detaylarına yer verildi.

Güney Asya ülkesi son zamanlarda kripto varlıklarla ilgili aldığı kararlarla gündeme geliyor. Henüz birkaç gün önce Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), ülkenin ilk ETF’ini onaylamıştı. CoinShares tarafından başvurulan ETF, kurul tarafından kabul edilmişti. Hükümet, kripto dünyası için net bir tavır sergilemese de böyle bir haberin gelmesi otoriteler tarafından olumlu karşılandı.

Asya ülkesinde bu hafta ise kritik bir zirve yapıldı. Hintli parlamenterler ve kripto temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya WazirX, Coinswitch Kuber ve CoinDCX gibi Hint kripto borsaları katıldı. Aynı zamanda BJP MP ve eski Birlik Bakanı Jayant Sinha, Crypto Assets Council üyeleri de yer aldı.

Hindistan’da tarihi bir toplantı

Güney Asya ülkesinde bugün itibarıyla önemli bir toplantı yapıldı. Toplantıda piyasanın önde gelen isimleri ve bürokratlar yer aldı. Zirvede en önemli gelişme ise kış dönemi öncesinde bir şeylerin sonuca bağlanacağı vurgusu oldu.

Yerel haber kaynaklarının verdiği bir bilgiye göre “Milletvekilleri kendi aralarında yasaklamanın anlamsız olduğu vurguladı. Bunun yerine düzenleme olması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.” Toplantı da büyük pazarın açılması anlamına gelen resmileşme Şubat ayında yapılabileceği vurgulandı.

Ülkede kripto kullanımı oldukça yaygın. Bu alanda Amerika’yı geride bırakan Hindistan, 1. sıraya yerleşti. Ayrıca hükümet Coinbase’in Hindistan’da ofis açmasına kadar önemli bir adım attığı biliniyor.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin