2017 yılında yaşanan senaryo 2021 yılı Bitcoin için geçerli olacak mı?
2017 yılında yaşanan senaryo 2021 yılı Bitcoin için geçerli olacak mı?

Bitcoin, 100 milyar dolarlık ani bir çıkışın ardından toparlanma çabasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Salı sabahı, Bitcoin (BTC) fiyatı, en büyük kripto varlığın piyasa değerinden 100 milyar dolardan fazla kaybetmesine neden olan piyasa genelindeki bir çöküşün sonucu olarak 60.000 doların altını gördü.

Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) ve Solana (SOL) değerlerinin tümü %5 ila %10 arasında düşerken, diğer birçok popüler kripto para değer kaybetti.

Bir haftadan kısa bir süre önce 69.000 doların hemen altında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, Bitcoin fiyatı düşüşe geçti. Şu anda, en büyük kripto varlık BTC, CoinMarketCap istatistiklerine göre, son 24 saatte %7,56 ve önceki haftaya göre %10,79 düşüşle 60.625 $ seviyesinde işlem görüyor ve CoinMarketCap istatistiklerine göre bir günden daha kısa bir sürede 2,2 trilyon $ olan piyasa değeri şu an1,12 trilyon $ üzerinde bulunuyor.

Düşüşü hangi gelişmeler tetikledi?

Şu anda, bir dizi değişkenin düşüşü tetiklemesi muhtemel olarak görülürken kesin bir açıklama yok. Bunların arasında, Çin’deki Bitcoin madenciliğine yönelik artan baskı, Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) reddedilmesi ve uzun vadeli yatırımcıların en üst düzeyde kazanç elde etmesi yer alıyor.

Bitcoin fiyatının oldukça değişken olmasına rağmen analistler, bu son düşüşün bir ayı piyasasının başlangıcına işaret edip etmediğini veya bunun sadece tüm zamanların en yüksek seviyelerine giden yolda bir düzeltme olup olmadığını bilmek için çok erken olduğunu söylüyorlar.

Dün, popüler teknik analist Crypto Birb’ün tüm Bitcoin’in 65.746 dolardan ve o sırada haftalık 50 haftalık ortalamanın üzerinde işlem gördüğüne inandığını söyledi; Bitcoin’in önümüzdeki birkaç hafta içinde 100.000 dolar civarında işlem görmesi mümkün diye düşünüyor.

Önde gelen ticaret analisti CoinsKid, bugünkü çöküşle ilgili olarak Twitter’da şunları kaydetti:

RSI’deki destek trend çizgisine geri dönmek, günlük büyük bir gizli yükseliş ayrımı yaratıyor. Bitcoin günlük 55’i 58.512 dolardan test edebilir mi? Bu, tam olarak Kasım 2017’de, ay sonuna kadar %100’ün üzerine çıkmadan önce olduğu gibi altın değerinde olurdu.

Buna karşılık, tüccar ve danışman Nebraskangooner, olumsuz tarafı “Çöküş” olarak tanımladı. 55 bin dolarlık alan, bugünün kapanışını bekleyen olası bir senaryo.”

Küresel kripto pazarında son durum

Şu anda, küresel kripto piyasası, geçen hafta başlayan rekor kıran trend sırasında daha önce 3 trilyon dolarlık dönüm noktasına yakın bir yerde durduktan sonra 200 milyar dolardan fazla düştü.

Özellikle, dünya çapındaki kripto para piyasası değeri, önceki güne göre %9,21’lik bir düşüşü temsil eden 2,61 trilyon dolar iken, son 24 saatteki toplam kripto piyasası hacmi 147,18 milyar dolar, bu da 24 saatte %57,97’lik bir artışa işaret ediyor.

DeFi’deki toplam hacim şu anda 18,19 milyar $ (%12,36) iken, tüm stabil kripto para birimlerinin hacmi şu anda 111,72 milyar $’dır ve pazarın 24 saatlik hacminin %75,91’ini oluşturmaktadır.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin