Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Bu borsada Bitcoin fiyatı 11 bin 600 dolara çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arjantin hükümeti döviz rezervlerine erişimi engellemek için katı önlemler alıyor. Bu önlemlerin ardından ülkenin yerel borsalarından birinde Bitcoin fiyatı şu anda yüzde 25’lik bir primle işlem görüyor.

Değişen politika, ekonomik belirsizlik ve daha katı forex kontrolleri, Arjantinli bankaların alım satım masası işlerini ortadan kaldırmasına yol açtı.

Arjantin’deki ekonomik belirsizlik Bitcoin fiyatı üzerinde etkili

Buenos Aires Times’ın haberinde şu ifadelere yer verildi:

Bankalar, gelecek yılki bütçeleriyle ilgili endişelerinden dolayı üst düzey rolleri kesmeye başladılar zira Fernández hükümetinin işten çıkarmaya sınır koyabileceğini düşünüyorlar. Sektöre yapılan en büyük darbeler arasında, bankaların vadeli işlem yapma yeteneklerini sınırlayan yerel banknot ve dövizle ödemelerin geciktirilmesi bulunuyor.

Ekonomik kargaşanın kripto para piyasası üzerinde, yani Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkisi var. Sonuç olarak, Arjantinli trader’lar kripto para birimlerini de %25 pahalıya alıyor. Ülkenin ana yerel kripto borsalarından biri olan Ripio, Bitcoin fiyatını ARS 691454,97 olarak gösteriyor. Yani 11.600 Amerikan doları.

Arjantin’deki ekonomik durum giderek daha istikrarsız hale geliyor. Dünya Bankası’ndan alınan verilere göre, yerel para birimi 2019’da önemli ölçüde değer kaybetti. Yıllık enflasyon %50’nin üzerine çıkarken, GSYİH 2018’de %2,5 ve 2019’un ilk altı ayında da %2,5 olarak gerçekleşti.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comment

  1. VERİLER DOĞRU OLABİLİR AMA YANLIŞ HABER YAPIYORSUNUZ .BAHSİ GEÇEN SİTEDE CRYPTO PARA YATIRMAK VE ÇEKMEK BÜYÜK PROBLEM İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ.BİR ZAMANLAR RUS LARIN BİR SİTESİ VARDI (WEX)ONUN GİBİ REZİL BİR SİTE….BUNA BENZER SAÇMA BİR BAKIŞ AÇISIYLA YAPTIĞINIZ BİR KAÇ HABERİNİZ DAHA OLDU O YÜZDEN SİZİ TAKİBİ BIRAKIYORUM.

    Reply
    • Yönetici 6 November 2019, 15:13

      Merhaba Levent,

      Takibin ve yorumun için teşekkürler! Makale içinde herhangi ”yanlış haber” ya da insanları yönlendirecek herhangi bir ibare bulunmuyor. Ayrıca herhangi bir bakış açısı da belirtilmemiş. Özetle makale yalnızca, Arjantinli trader’ların kripto para birimlerini de %25 pahalıya aldığından bahsediyor.
      Bu nedenle takibi bırakmanıza yine de üzüldük!

      Sevgiler,

      Reply
Bizi Takip Edin