Bu altcoin yılın başından beri yüzde 75 yükseldi! BTC’yi geçebilir mi?
Bu altcoin yılın başından beri yüzde 75 yükseldi! BTC’yi geçebilir mi?

Bu altcoin yılın başından beri yüzde 75 yükseldi! BTC’yi geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yıllık yüzde 75 artışla büyük dikkat toplayan Stellar önü alınamayan yükselişini sürdürüyor. Koronavirüsten kaynaklanan ekonomik belirsizlik ortamında gayet güçlü bir duruş sergileyen Bitcoin ise mart ayındaki çöküşe rağmen kayıplarını toparlıyor. Peki Stellar, Bitcoin’i geçebilir mi? Altcoin piyasasına ilgi artabilir mi?

https://twitter.com/santimentfeed/status/1254912865993179136

Yatırımcılar yaklaşan Bitcoin halving’i ve koronavirüsün piyasaya yeni etkilerini beklerken nispeten bilinmeyen bazı kripto para birimleri BTC’den daha fazla dikkat çekti. Stellar Lumens (XLM), 2020’nin başlangıcından bu yana %75’ten fazla yükseldi.

Stellar toparlanmakla kalmadı: Sert yükseldi

Yılın ilk ayları kripto paralar için gayet olumlu geçmesine karşın 12 Mart endüstri tarihinde adeta kara bir leke bıraktı. Değerlerinin büyük bir bölümünü kaybeden kripto paralarla birlikte Bitcoin de 3.600 doların altına düştü. O günden beri kayıpların çoğu toparlanmış durumda ancak pek çok yatırımcı BTC yerine yeni alternatifler arıyor.

İlk on kripto para arasında bulunmayan XLM, mart ayının en düşük seviyesinden sonra iki katın üstüne çıktı.

Bitcoin de bu esada değerli bir varlık olduğunu ve “güvenli sığınak” sıfatına layık olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sadece son yedi gün içinde, XLM fiyatı %40’tan fazla arttı. Böyle sert bir hareketin ardındaki kesin neden henüz kesinleşmedi. Ayrıc, olağanüstü büyüme, sosyal hacim artışı ve ardından sosyal hakimiyetteki artış ile desteklendi..

Stellar’ın Bitcoin’i geçip geçemeyeceğini tahmin etmek için henüz çok erken zira veriler, ticaret hacmi ve zaman çizelgesi yetersiz bir noktada.

Altcoin piyasası tüm yatırımcılar için çekici bir hale gelebilir

Ancak yatırımcıların yeni bir “koronavirüs sonrası ekonomik manzaraya” hazırlandığını belirtmek gerek. Ekonomik belirsizlik ve politika başarısızlıkları geniş bir yatırım portföyünü zorunlu hale getirecek. Böylelikle BTC’nin yanı sıra direkt dikkat çeken kripto paralara da ilgi kuşkusuz artacaktır. XLM mevcut istikrarını korursa mutlaka her yatırımcının ilgileneceği bir varlık halini alacaktır.

Kripto para dünyası, diğer herhangi bir varlık kadar küresel makro-ekonomik ayaklanmalara karşı hassas bir piyasa. Bununla birlikte Stellar Lumens gibi gizli taşlar, kripto paraların hala koronavirüs sonrası ekonomiyi güçlendirme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin