Kripto tarihinde bir ilk yaşanıyor: Bu altcoin resmi onay aldı!
Kripto tarihinde bir ilk yaşanıyor: Bu altcoin resmi onay aldı!

Kripto tarihinde bir ilk yaşanıyor: Bu altcoin resmi onay aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Çin hükümet kurumu, ademi merkeziyetçi bulut bilişim ağı aelf (ELF)’e resmi olarak onay verdi. Kripto tarihinde ilk kez bir kripto para projesi bir ulusal hükümet tarafından resmi olarak tanındı.

Kripto para birimlerinin tarihinde bir ilk yaşanıyor!

aelf bugün, Çin Elektronik Teknolojisi Standardizasyon Enstitüsü (CESI) tarafından yürütülen bir akreditasyon programı olan Standart Blockchain Sistemi İşlev Testini (Standard Blockchain System Function Test) geçtiğini duyurdu. Sertifika, projenin mimarisi, istikrarı ve temel performans beklentileri ile ilgili bazı kriterleri yerine getirdiği anlamına gelir. Zorunlu olmasa da, CESI akreditasyonu, projeyi geliştirmeyi kolaylaştırmak için bir onay damgası olarak hareket eder. aelf, ölçeklenebilirliği kökten iyileştirmek için bulut bilişimi kullanan bir platform ağı olarak tasarlandı. 

Proje Aralık 2017’de yalnızca VC’lere açık olan özel bir ICO’ya ev sahipliği yaptı. aelf testnet’i Ağustos ayında 15.000 TPS’ye ulaştı.  Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın (MIIT) bir parçası olan CESI, 2017 yılının sonlarında başlatılan program dahilinde yalnızca Tencent ve Alipay dahil olmak üzere otuz şirketi onayladı. aelf CEO’su ve kurucusu Ma Haobo, şunları söyledi:

Bu sertifika yalnızca geliştiricilerimizin değil, aynı zamanda Blockchain platformumuzun kalitesini ve temel yeteneğini gösteriyor. Büyük işletmelerin, müşterilerinin bekledikleri performansta çalışabilmelerini güvence altına almaları için bu sertifika gerekliydi.

Bu gelişme aelf ve sektör için çok önemli

Çin hükümeti, kripto piyasasında Batılı meslektaşlarından çok daha aktif bir rol oynuyor. Yetkililer, sektöre yönelik kalkınmanın erken yönünü şekillendiren sübvansiyonların yanı sıra standartlar ve rehberler de yayınladı. Ancak bu durumda, CESI akreditasyonu, endüstri standardına uygun bir şirketten daha fazlası anlamına gelebilir. Hükümet tutumlarının dijital varlıklara karşı yumuşamaya başladığının bir işareti olabilir. aelf, CESI tarafından tanınan ilk ve şimdiye kadarki tek kripto para projesidir.  ELF tokenleri kesinlikle akreditasyona dahil edilmese de bu proje, hükümetin resmi olarak tanıyabileceği bir kripto para birimine sahip birkaç projeden sadece biri.

Çin hükümeti büyük ölçüde dağıtık muhasebe teknolojisini destekledi ve Eylül 2018’de 1,6 milyar dolarlık yeni bir Blockchain inkübatörü için fonların %30’unu sağladı. Ancak bu destek kripto para birimlerini kapsamıyor. Eylül 2017’de, hükümet tüm yerel kripto para birimi borsalarını kapattı. Huobi, OKEx ve Binance, sunucularını hızlıca Çin’den çıkarmak zorunda kaldı. Ülke madencilik için küresel bir merkez olmaya devam etse de kripto para birimi ticaretiyle ilgili konular sınırlı kalıyor. Yetkililer, South China Morning Post’un bildirdiği gibi, 2018 Ağustos’unda kripto para birimleri hakkında konuşulan WeChat hesaplarını kapatmaya zorladı ve hatta otelleri kripto tanıtım etkinliklerine ev sahipliği yapmamaları konusunda uyardı.

Çin’in kripto paralara yönelik tutumu değişiyor mu?

Crypto Briefing’ekonuşan bir  ortak kurucu Zhuling Chen, Çin’in büyük bir değişimin zirvesinde olabileceğini öne sürdü. Düzenleyicilerin, Facebook’un bu yılın başlarında Libra’yı açıklamasından bu yana kripto para birimleri için adeta “uyandığı” bildirildi. Dijital varlıklar, Çin’de meşru bir yer bulabilir. Geçtiğimiz hafta bir Çin mahkemesi, Bitcoin’in (BTC) bir mülk olarak kabul edilmesi için gerekli kriterleri karşıladığına karar verdi. Analist Cao Yin bunu “finansal otoritelerin Bitcoin ve kripto para birimi üzerindeki kontrolünü gevşetmeye başladığının” bir işareti olarak yorumladı.

Cryptobriefing

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin