Ünlü analistten korkutan XRP tahmini
Ünlü analistten korkutan XRP tahmini

Bu 3 neden XRP yükselişi için tetikleyici olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasasında özellikle de her düşüş ayı piyasasında sıkça sorulan bir soru vardır. Bu soruyu piyasa genelinde ve XRP özelinde tekrarlarsak, kripto değerini ve özellikle XRP değerini düşüren faktörler nelerdir?  Cevabı ne olursa olsun, tümü varsayımdan öteye gidemiyor. Çünkü son zamanlarda oldukça sık fiyat düşüşleri ile karşılaşıyoruz. Ve büyük bir potansiyeli olduğuna inanılan XRP’nin yeni dipler yaptığını görüyoruz. Asıl sorulması gereken soru ise beklenen XRP yükselişi ne zaman gerçekleşecek?

XRP’nin son günlerde dip seviyeler görmesinin yanında zaman zaman piyasadan ayrışan dalgalı hareketlerine de şahit olduk. XRP’nin şirketi olan Ripple’ın uluslar arası sektördeki önemli gelişmelerinden dolayı coin için potansiyel büyük bir yükseliş beklentisi bulunuyor. Ayrıca tespit ettiğimiz ve aşağıda belirttiğimiz 3 gelişme büyük XRP yükselişi için tetikleme potansiyeline sahip gibi gözüküyor.

Malta XRP’nin en büyük alıcısı konumuna geldi

Öncelikle, ilk gelişme olarak kripto dostu bir ülke olan Malta’dan bahsedebiliriz. Malta, hızlı bir şekilde tüm düzenleyici ve sektörü sıkan tedbirlerden sıyrılarak kripto paraların aktığı bir cennet haline geliyor. Ülke liderleri, geleceğin teknolojisi olarak görülen kripto paraların altında yatan teknolojiyi benimseyerek nasıl gelişeceklerini fark etmiş gibi gözüküyorlar. Aynı zamanda ülkenin Güney Kore’yi bu konuda solladığını söyleyebiliriz. Ripple’ın ikinci çeyrek raporuna göre; Malta, artık XRP’nin en büyük alıcısı konumuna geldi.

XRP’nin yüksek likitidesi bir avantaj oluşturuyor

İkinci olarak, bir defaya mahsus piyasa sermayesini göz ardı edelim. Çünkü bu yatırımcıların ilgisini gösteren bir ölçüt değil. Bunun yerine, piyasa likiditesine ve XRP için ne anlama geldiğine odaklanırsak XRP, dünyanın her yerinden birçok borsada mevcut olan yüksek bir likitideye sahip, talep edilen bir kripto paradır.

Afrika’da kripto para borsası olan Quidax, XRP’yi listeleyen en son borsa oldu. Bununla birlikte, dikkat çeken başka bir detay ise, Bitrue’un XRP temelini oluşturmanın yararlarını nasıl gerçekleştirdiği konusundaki çabaları. Tabii ki, bu eşsiz bir şey gelişme olarak görülmeyebilir. Ancak hızlı yerleşimlerin ve maliyet tasarruflarının beklentileri karşı konulmaz ve karar vericilere hitap ediyor.

XRP Bitcoin kolerasyonu zayıflıyor

Üçüncü olarak, likiditenin bağımsızlık getirmesini söyleyebiliriz. Ve XRP pazar katılımcılarının Bitcoin ile nasıl senkronize olduğunu gördük. Aslında korelâsyon zayıflıyor ve bu, Ripple Brad Garlinghouse’un CEO’sunun istediği şey. XRP’nin istikrar bulduğu ve ana akım haline geldiği için, fiyatlarının Bitcoin’den (BTC) bağımsız olarak hareket edeceğini öngörüyoruz.

XRP Technical Analysis

Teknik açıdan XRP yükselişi ön görülüyor mu?

Aşırı ve çok tekrarlayıcı olmadan, XRP traderları tam anlamıyla bir kâr sağlamak adına alış yada satış pozisyonları açarak bir mücadele içindeler. Son 61 gün boyunca yani 22 Haziran’daki bu güçlü düşüş eğiliminden beri durumun bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda teknik olarak oluşacak bir barın bir düşüş eğilimi başlatması da mümkündür. Çünkü işlem aralığının geniş ve hacimlerin ise yüksek olduğunu görüyoruz.

Ancak, bu ticaret modelinin teyidi için ve önceki XRP teknik analizlerine uygun olarak, 40 sentin altında güçlü bir kırılma olması gerekir. 45 sent ve 40 sent arasındaki alan XRP’nin desteğini işaret ediyor. Bu alanın altına kayma ise XRP’de satış pozisyonu açma niyetinde olanların 15 senti hedefleyerek pozisyon açmalarını görebiliriz.

Hafta sonunda olduğumuz şu saatlerde ise XRP’nin nötr durumda olduğunu görüyoruz. XRP için ise son olarak 55 sentin üzerinde güçlü bir kırılma fiyatın pozitif görünüme kavuşmasını sağlayabilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin