Kurucunun attığı tweet’lerin gölgesinde BTC ve ETH ilerlemeye çalışıyor

BTC ve ETH teknik görünüm: Hafta sonu nasıl geçiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası geçtiğimiz hafta Perşembe gününden bu yana fazlasıyla oynak bir görüntü çizmişti. Bu hafta ise Ukrayna-Rusya krizinin patlak vermesinden sonra kritik destek bölgeleri yeniden aktif oldu. Ancak, yaptırım kararları kripto kullanım önünü açtı. Bu sayede yükselişler tekrar görüldü. Peki BTC ve ETH hafta sonu neler vadediyor?

Ukrayna’da hükümet tarafından getirilen para sınırlaması sonrasında bireyler kripto ve stablecoinlere yöneldi. Öte yandan Rusya’ya yaptırım kararları yüzünden ulusal ticaretleri kripto varlıklarıyla yapabileceği öne sürüldü. Bu haberler Bitcoin ve türevlerini daha da hareketlendirdi. BTC ve ETH liderliğinde iyi bir hafta sonunu izleyebiliyoruz.

BTC ve ETH teknik görünüm

Piyasalar son volatiliteyi azaltmış gibi görünüyor. Bu da hem Bitcoin’in hem de Ethereum’un hafta sonu iyi bir başlangıç yapmasını sağladı. BTC bir an için 40.000 dolar seviyesini geçti ve ETH 2.800 dolara doğru ilerliyor.

Bitcoin analizi

Bitcoin analizi

Kripto para piyasaları Cumartesi günü %3’ün üzerinde arttı. Bitcoin ticareti hafta sonu başlamak için anlık %1’in üzerinde yükseldi. Bu, dünkü 38.420 dolarlık düşük seviyenin ardından geldi. BTC/USD, bugünkü seansın başlarında 40K seviyesini kısa süreliğine geçti.

Cumartesi günkü hareket, BTC’nin kilit 40.000$ seviyesinin ötesine geçtiğini görüyor. Ancak hareket, kâr alıcılar mevcut piyasa riski nedeniyle pozisyonlarını kapattığı için uzun sürmedi.

Ethereum analizi

Ethereum analizi

ETH’nin fiyatı da hafta sonu başlamak için daha yüksekti ve piyasalar uzun vadeli 2.900 dolarlık dirence yaklaştı. ETH/USD, Cuma günkü gün içi en düşük 2.665$’ın ardından 2.835$’a yükseldikten sonra %2.16 daha yüksek işlem görüyor.

Ethereum, BTC’ye benzer şekilde fiyatlar dirence yaklaştığında, muhtemelen kâr alıcıların pozisyonlarını tasfiye etmelerinden kaynaklanan bir satış görüldü. BTC ve ETH yükseliş yönünde hareket etse de satışlar daha fazla gidişe engel oluyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin