461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

BTC için kritik destek seviyesi neresi? 9.000 dolar hedefi devam ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), son 24 saat içinde ana destek seviyesi üzerinde bir yükseliş eğilimi belirleyerek 9,000 dolar yolunda kalmaya devam ediyor.

Piyasa değerine göre lider olan kripto para şu anda Binance’da 8.735 dolardan işlem görmekte olup, bugün yüzde 0,8’lik bir kazanca sahip. Fiyatlar bugün erken saatlerde en çok 8.775 dolara yükseldi.

Bitcoin ticareti, Çarşamba günü satıcılı başladı; fiyatlar Asya işlem saatlerinde eski direnç – yeni destek bölgesi 8,500 dolar (Temmuz 2018 seviyesinin en yükseği) seviyesinin altını gördü.

Yükseliş trendinde en derin düzeltme ise 16 Mayıs tarihinde başladı ve 3 gün sürdü. O gün 8.320 dolara kadar çıkan Bitcoin, ardından gelen kâr satışları ile 6.920 dolara kadar geriledi.

Güncel duruma geri dönersek BTC, dün dolar karşısında kritik destek seviyesine tutunmayı bildi. Hafif hafifçe yükseliş yönlü hareket etti. Bu son düzeltme ardından gelen yükseliş (19 Mayıs) ve ilerleyen günlerdeki düzeltmenin oluşturduğu flama formasyonun yukarı yönlü trendini güçlendiriyor.

Bu nedenle, en yakın direnç yolu, biraz daha yüksek olabilir. Buna rağmen, kripto para bu ay zaten yüzde 60’tan fazla artış gösterdi. Bu yüzden alıcıların dikkat etmesi gerekiyor. Ani fiyat geri çekilmeleri, genellikle bu tür hızlı yükselişlerden görülen hareketlerdir.

4 saatlik BTC/USD grafiği

BTC, önceki boğa hareketini hızlandıracağı düşünülen bir devam formasyonu olan yükselen bayrak patlaması gösterdi. Bu ivme, ölçülen hareket yöntemine göre 4 saatlik BTC/USD grafikte 9.900 dolar bandına kadar bir yükseliş ile sonuçlanabilir.

Yükseliş trendinde BTC, 9.440 dolar civarında bir direnç ile karşılaşabilir. Bu seviye Aralık 2017 zirvesinden Aralık 2018 dip seviyesi referans alındığında düşüşün yüzde 38,2 Fibonacci geri çekilmesine denk geliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir…

Dikkat çeken diğer bir husus ise Bitcoin’in 4 saatlik grafikte sabah saatlerinde bir doji mumu yapması ki bu durum alıcıların tükenme belirtisi olarak görülüyor. Alıcıların azalması ise son yükseliş formasyonunun (yükselen flama) zayıf takip edildiğini gösteriyor.

Teknik duruma göre 8,750 doların altında bir gün kapanışı fiyat düşüşü getirebilir.

Bununla birlikte, mevcut düşüş kısa bir düzeltme olabileceği gibi 9.000 dolar hedefi ancak yeni kurulan yükseliş trendinin 8,420 doların altında günlük kapanış gelmesi ile zayıflar.

BTC/USD günlük grafik

Günlük işlem hacmi çubukları, fiyattaki yüksek seviyelerle çelişen düşük seviyeler üretmeye devam ediyor.

Düşüş hacmindeki bu farklılaşma Pazar günü onaylanan flama yükselişindeki parlamayı ortadan kaldırıyor ve 9.000 dolar ya da daha yüksek seviyedeki rallinin kısa ömürlü olabileceğini ya da 8.000 dolara doğru bir düzeltme ile gelebileceğini gösteriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin