Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

BTC hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü – BTC fiyatı takip edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı analistler, BTC fiyatının her zaman hash oranındaki eğilimleri takip edeceği konusunda teoriler üretiyor. Ancak bazıları tam tersine inanıyor.

Bitcoin için hareketli bir hafta sonu oldu. BTC fiyatı Pazar günü yeni bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve düşmeden önce yaklaşık 9,150 doları gördü. 12 saat sonra ise ortalama 8.650 dolara indi.

BitInfoCharts.com verilerine göre, fiyat oynaklığı, Bitcoin’in hash oranının, tüm zamanların en yüksek 126 Exahash veya bir kentilyon (126.000.000.000.000.000.000) hash’e ulaşmasından sadece iki gün sonra geldi. Karşılaştırıldığında, Bitcoin’in hash oranı geçen yıl bu zamanda saniyede 38 kentilyon hash’in biraz altındaydı.

Bitcoin hash oranı, madencilerin herhangi bir zamanda ağa koydukları bilgisayar gücü miktarının bir ölçümüdür. Madenciler BTC’yi çıkarmak için, her denklemin cevabını veya “nonce”yi tahmin ederek kriptografik denklemleri çözen güçlü bilgisayarlar kullanıyorlar. Her tahmin bir “hash” anlamına geliyor.

Hash oranı BTC fiyat eğilimlerinin göstergesi olabilir

Bitcoin hash oranındaki eğilimleri incelemek önemlidir, çünkü bu eğilimler BTC madencisinin ağın geleceğine olan güvenini gösterebilir. Daha yüksek bir karma oranı, ağın daha güvenli olduğu anlamına gelir, çünkü bir bilgisayar korsanının ağın bilgi işlem gücünün yüzde ellisinden fazlasını (% 51 saldırı) kontrol etmesi daha zor olacaktır.

Mayıs ayında bir sonraki Bitcoin “ödül yarılanmasına” kadar ağın hash oranındaki artış veya Bitcoin ağının madencilik ödüllerinin yarıya inmesi, giderek artan sayıda madencinin ağa katıldığını gösterebilir. İlk bakışta garip gelebilir; sonuçta, madencilik ödülü tam anlamıyla birkaç ay içinde yarıya düşecekse, neden daha fazla madenci ağa katılsın?

Bu fenomenin arkasındaki bir teori, karma güç akışının – ve arkasındaki madencilerin – bu BTC madencilerinin Bitcoin fiyatında büyük bir artış beklediğinin bir işaretidir.

Öte yandan, madencilerin artışı, BTC’nin şu anki fiyat seviyelerinden ve yüksek madencilik ödülünden yarıya inmeden önce kâr etmek için acele etmenin bir sonucu olabilir.

Daha yüksek bir karma oranı, daha yüksek bir fiyatın geleceğini gösterir mi?

Bu iki teori, Bitcoin topluluğunda Bitcoin hash oranı ve fiyatının nasıl ilişkili olduğu konusundaki tartışmalar üzerinde iki tarafı temsil ediyor. Bazı analistler fiyatın hash oranını takip ettiğine inanıyor; diğerleri ise bunun tam tersi olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, geçmiş verilere göre konuşursak, ikinci teorinin gerçeğe daha yakın olduğu görülüyor. Öyle ki Bitcoin’in hash oranını yakalamak için önemli miktarda zaman alabilir.

Örneğin, BTC’nin 2018’in sonuna doğru yaşadığı fiyat düşüşleri ve 2019’da yaşadığı toparlanma, karma oranındaki değişikliklerden kaynaklandı.

Gerçekten de, Eylül 2018’de, saniyede 56 Exahash (EH/s) hash oranıyla, BTC başına fiyat, yaklaşık 6.500 dolardı. Eylül-Aralık 2018 arasında, BTC ağının hashrate 31 EH/s’ye düştü; Aralık 2018’e kadar, Bitcoin’in fiyatı 3.200 dolar ve 4.000 dolar arasında düşmüştü.

Ardından, Aralık 2018’den 2019’un bahar aylarında, BTC’nin hash’i, Eylül 2018’de kabaca 56 EH/s olan seviyelerine yükseldi.

Bitcoin fiyatları Mart 2019’un sonuna kadar toparlanmadı, ancak sonunda yükseldi ve o zamandan beri genel bir artış eğilimi gösterdi. Ancak, fiyat ve hash oranı arasındaki ilişki açısından tarihin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı henüz belli değil.

financemagnates


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin