Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için
Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için "sıçramaya hazır" iddiası!

BTC Fiyatı 100.000 dolara ne zaman ulaşabilir? İşte çeşitli yatırımcıların paylaştığı farklı formasyonlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) değerinin 100 bin dolarlık seviyeye ulaşma ihtimali devamlı konuşuluyor.Ama ne zaman ve nasıl? TradingView kullanıcıları tarafından paylaşılan ilginç Bitcoin fiyat tahminlerini beraber inceleyelim.

Bitcoin’in potansiyeline ve gücüne inanan çok sayıda kripto uzmanı var ve bu sayede BTC’nin önümüzdeki yıllarda değerini artıracağını tahmin ediyorlar. Bunlar arasında en uçuk tahmin John McAfee’ye ait: Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını söylüyor! Daha mantıklı bir Bitcoin fiyat tahminini ele alırsak 100.000 dolar birçok yatırımcının telaffuz ettiği bir rakam. BTC’nin değerini 12 kat arttırma şansı nedir? Ve en önemlisi, bu yükselişin tetikleyicisi ne olacak?

Size birkaç ipucu verebilecek BTC grafiğine ve ilginç modellere göz atalım.

Gözden kaçan Bitcoin formasyonu

Will we see BTC reaching $100K by 2020?
TradingShot’tan Bitcoin fiyat grafiği

BTC’nin 2020 yılına kadar 100 bin dolara ulaştığını görecek miyiz?

Bitcoin, şu anda 0.382 Fibonacci düzeltme seviyesini test etmeye başladı (ATH’den 3.150 dolarlık dip seviyesine göre). Ayrıca bir şey kripto dünyasını her şeyden daha çok şoke etti: BTC’nin önceki iki döneme kıyasla bu seviyeye önemli ölçüde kısa bir zamanda ulaşması. Az sayıda kişi 3.150 dolardan bu seviyeye güçlü ve sürekli bir toparlanma bekleniyordu. Bu doğru mu? Araştırmacıların çoğu, Bitcoin parabolünde pazar döngülerinin daha uzun sürdüğünü düşündüğünden, neden bu kadar güçlü bir yükseliş ve 0.382 Fibonacci’nin bu kadar kısa bir testini görüyoruz?

TradingShot, Fibonacci Kanalı’ndaki BTC/USD bandındaki değişimi fark etti. Bu durumun fiyatı hala 3.800 dolar iken yükselen güçlü bir yükseliş sekansı uyarısı yaptı ve şimdi trend her zamankinden daha geçerli durumda.

Belki döngüleri her zaman daha uzun olmaz. Belki sırayla gerçekleşirler. Biri daha uzun, diğeri daha kısa ve sonra süreç tekrarlanır. Şimdiye kadar, Fibonacci Kanalı, kuruluşundan bu yana döngülerin tabanları için çok net destekler sağladı (sırasıyla 0,5, 0.382, 0.236 ve 0’a yakın). Bu işlem şu andan itibaren tersine çevrilebilir, zira her dip seviye bir öncekinden daha yüksek.

Şu anki 3.150 dolardan 9.100 dolara hareket eden güçlü yükseliş, 2012 – 2013 yıllarının çok agresif boğa döngüsünün tekrarlanabileceğini gösteren bu grup değişikliğinin erken bir göstergesi olabilir. Bu, 100.000 dolarlık bölgenin 2020’den önce gelebileceğini gösteriyor.

Günün öne çıkan başlıkları…

Bir ayda 50 – 100 bin doları işaret eden çift tepe formasyonu

BTC could boom if $11K resistance is broken
VictorCobra’dan Bitcoin fiyat grafiği

VictorCobra, tamamen spekülasyon oluşan hızlandırılmış sıçramanın bir senaryosunu yayınladı, ancak ilginç görünüyor.

Bitcoin, 2013’te grafikteki gibi bir dip gördü. bir sonraki zirveye ulaşmadan önce çok az düzeltme yaptığını görebiliriz. Birçok insan şaka yollu da olsa Bitcoin’in şimdiki boğa döngüsü sırasında nihayet en tepeden önce büyük düzeltmeler yaşayamayacağını söylüyor. Doğru olabilirler.

Bitcoin 2013’tekine benzer bir yol izlerse, geçmiş senaryo tekrarlanabilir. Bu aynı zamanda önümüzdeki birkaç hafta içinde Bitcoin’in yüzde 1000’den fazla artabileceği anlamına geliyor!

Bu son derece düşük bir ihtimal gibi görünüyor, ancak Bitcoin’in tüm ayı piyasası dirençlerini bu kadar kolay ezmesi de beklenmiyordu. Olumsuz tarafı, hala bir düşüş görme ihtimalimiz var. Bu ralli senaryosu oldukça abartılı görünüyor. Ancak bu olağanüstü yükseliş olasılığı, bu piyasayı zamanlamaya çalışmanın neredeyse imkânsız olduğunu gösteriyor. Uzun vadeli yatırımcılar, bu nedenle neredeyse her zaman kısa vadeli yatırımcılardan daha iyi performans gösteriyorlar.

Bunun gerçekleşme olasılığı, 11.000 doların ortasındaki açık mavi kanal direncinin yukarı kırılması durumunda çarpıcı bir şekilde artacak gibi görünüyor. Bunun yanında, bu alanda bir haftadan daha uzun süre durmaya devam edersek ve mavi yükseliş trendinden tekrar ayrılırsak azalır. Aynı zamanda çılgınca olan şey ise, birçok köklü altcoinin, büyük bir sınır çizgisi direncinde dolanıyor olması – ki eğer kırılırsa hemen yeni ATH’lere ulaşmalarına yol açacak.

2021 ortasında 140 bin dolara ulaşan Bitcoin (BTC) kanal formasyonu

BTC can top $140K by Q4 2021

Kullanıcı NickSnydz, daha gerçekçi fırsatlar sunan muhafazakâr bir BTC fiyat grafiği hazırladı. BTC, bu kanalda şimdi ile 2021 arasında çift tepe yapacak. Buna göre ilk tepe 2019 sonu 2020 Ocak ayı gibi oluşacağı öngörülürken hızlı bir dipten sonra bu kanalda ikinci tepe için yeniden yükseliş tahmin ediliyor.

Büyük ayı döngüsünden önceki ikinci zirve, 2021 Kasım’ından sonra muhtemelen Aralık ayında gerçekleşecek ve BTC’ye 140.000 dolara yaklaşacak. Bu uzun vadeli boğa döngüsünün ne zaman sonlanacağını bilmek istiyorsanız, BTC’nin tüm zamanların görünümüne göz atabilirsiniz. Böyle bir durumda zirve yapacak olan RSI, her boğa döngüsünde 92-97 seviyesine ulaşıyor. Çift tepe formasyonun ikinci kısım oluşmaya başlayana kadar bekleyip bu alanda satışa girmek güvenli olacaktır.

Bu fiyat tahminlerinin uygulanabilir olup olmadığına karar vermek size kalmış. Bir açıdan bakıldığında, 2017 yılındaki gibi bir patlama görmemiz düşük olasılığa sahip ancak BTC öngörülemeyen şeyler yapabiliyor. Neyse portföyünüzde biraz Bitcoin tutmaktan zarar gelmez. Zira ansızın bir gün, kârlar artabilir.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin