Teknik analistten nokta atışı Bitcoin, Ethereum ve Ripple tahmini geldi
Teknik analistten nokta atışı Bitcoin, Ethereum ve Ripple tahmini geldi

BTC, ETH, XRP Fiyat Tahmini: Boğalar, yeni ATH ile haftayı kapattı, Haziran’a kadar düzeltme olur mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç haftalık yükseliş hareketi, düşüş eğilimi ve daha büyük bir yükseliş döneminin ardından, hafta sonu boyunca kripto para birimi piyasasında yeni bir gelişme oldu. 26 Mayıs Pazar günü, ilk kripto para biriminin fiyatı, birkaç saatte neredeyse 800 dolar büyüyerek 8.800 doların üzerindeki seviyelere ulaştı. İşte yeni haftanın BTC, ETH, XRP fiyat tahmini:

En iyi şifreleme para birimi

CoinMarketCap kripto para birimi listesi

Tüm üst kripto para birimi BTC örneğini izledi. Litecoin %11 artarken, Bitcoin Cash fiyatı ise bir gecede %9 arttı. Öte yandan, toplam piyasa kapitalizasyonu hafta sonu 30 milyar dolar arttı. Günlük işlem hacmine bağlı olarak, dijital varlıkların popülaritesi arttıkça, büyüme devam ediyor. Önde gelen kripto para birimi işlemlerde American Express’i çoktan aştı ve MasterCard’a yaklaşıyor.

Günlük İşlem Hacmi

CoinMetrics tarafından en iyi ödeme sistemleri günlük işlem hacmi

Teknik analiz ile ilgili olarak, piyasadaki durum aşağıdaki gibi görünüyor.

BTC/USD

Tahminimiz bir önceki haftayı kendisinden daha fazla haklı çıkardı, çünkü Bitcoin sadece 8.100 dolara ulaşmadı, 8.600 dolara da sıçradı. Bitstamp borsasında, Bitcoin 8.802 dolara ulaştı ve ardından 8.600 dolar seviyelere ayarlandı. Bitcoin’in 8.800 dolardan işlem gördüğü en son tarih, 11 Mayıs 2018 olunca bir yıldır görülmeyen seviye olarak dikkat çekiyor.

BTC / USD 1 saatlik grafik

TradingView BTC/USD grafiği

Saatlik grafikte, Bitcoin fiyatı son 2 gün içinde %10’dan fazla arttı ve tüm seviyeleri 9.000 dolara yükseltti. Ancak, bu seviyeye ulaşılmadı. Teknik analize göre, mevcut fiyat artışı istikrarlı bir büyüme gibi görünmüyor, bunun yerine bir pompaya benziyor. RSI göstergesi aşırı alım bölgesinde yer almakta olup potansiyel bir geri çekilme göstermektedir. Bu nedenle, en yakın senaryo önceki direnç alanına birkaç gün içinde 8.400 dolara geri gelmesi.

BTC fiyatı yazım sırasında 8.670 dolardan işlem görüyor.

ETH/USD

BTC’nin yükselişinin kesin bir temel sebebi yoksa bile, Ethereum’un büyümesi bazı haberler ile desteklenebilir. ETH’nin kurucusu Vitalik Buterin, ağın Ethereum’u anonimleştirmek için bir mikser ekleyerek işlem gönderme protokolünü güncellemesi gerektiğini açıkladı.

ETH / USD 1 saatlik grafik

TradingView ETH / USD grafiği

Önde gelen altcoin , önceki senaryomuzu da takip etti ve 261 dolar tahmin edilenden daha erken elde edildi. 1 saatlik grafikte Ethereum daha iyi görünüyor, çünkü Bitcoin için RSI aşırı alım bölgesinin sınırında yer alsa da ETH, 280 dolara yükselecek. Ancak, bu direnç o kadar hızlı kırılmayacak ve büyük olasılıkla, teklifler önce 265 dolara dönecek.

ETH’nin fiyatı yazı yazarken 267,27 dolardan işlem görüyor.

XRP/USD

Ripple neredeyse Ethereum kalıplarını kopyalıyor; şu anda, ETH ve XRP fiyatları neredeyse aynı miktarda artmıştır.

XRP / USD 1 saatlik grafik

TradingView XRP/USD grafiği

Saatlik grafikte, XRP 0,40 dolar kritik seviyesini kırabilir ve üstünü düzeltebilir. Şu anda, yükseliş potansiyeli henüz bitmediğinden, derin bir düzeltme belirtisi yok. Teknik göstergeler, MACD ve RSI’nin kısa vadeli senaryoda 0,4280 dolara yükseldiğini gösterdiği için bu eğilimleri doğrulamaktadır.

XRP’nin fiyatı, yazım sırasında 0,41 dolardan işlem görüyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin