btc-e
Yunan Mahkemesi, Bitcoin sahtekârlığı ile suçlanan BTC-e yöneticisini Fransa'ya iade etmeyi kabul etti

Yunan Mahkemesi, Bitcoin sahtekârlığı ile suçlanan BTC-e yöneticisini Fransa’ya iade etmeyi kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yıl Yunanistan’da siber suçla ilgili uluslararası bir kararname ile tutuklanan BTC-e’nin Bitcoin platformu BTC-e yöneticisi Alexander Vinnik, bir Yunan mahkemesinin Fransa’ya iade edilmesine karar verildi.Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya da Vinnik’in iadesini istedi. Vinnik’in avukatı Ilias Spyrliadis, Associated Press’e yaptığı açıklamada Vinnik’in mahkemenin kararına itiraz ettiğini söyledi.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi daha önce Vinnik’in ABD’ye iade edilmesini ve Bitcoin kullanarak milyarlarca dolarlık aklama yapma suçlamasını onayladı. Geçtiğimiz yıl ise ABD’de yayınlanan bir emir ile Yunanistan’da tutuklandı.

İadeyi Fransa kazandı

Fransa, kara para aklama, suç örgütüne üyelik ve gasp suçlamaları iddiası ile Vinnik’i arama listesine ekledi. Yetkililer, Vinnik’in, Bitcoin platformu üzerinden siber saldırılarla binlerce dolarlık dolandırıcılık yaptığını iddia ediyor. Fransız polisi aynı zamanda Vinnik ‘in 20 bin 643 Bitcoin kullanarak 155 milyon dolar değerinde (133 milyon avro) kara parayı aklandığını iddia etti.

Yunanistan’da hapiste olan BTC-e yöneticisi Vinnik suçlamaları reddediyor

Bu arada Rus yetkililer, Vinnik’i dolandırıcılık suçlamalarından dolayı Rusya’ya iade taleplerini yeniledi. Yunan mahkemesi ilk olarak Rus iade talebini onadı. Fakat İkinci talep, dolandırıcılıktaki para miktarını 12 milyon dolar değerinde artırdı.

Spyrliadis, bir Avrupa ülkesi talebinin normal olarak diğer suçlamaların önüne geçmesi gerektiğini beklediğini dile getirerek, Fransa’nın Vinnik’i yargılayan ilk ülke olacağını söyledi.

Vinnik Tehdit Edildi

Mayıs ayında Yunan makamları, polisin yıl içinde Vinnik’i öldürmek üzere komplo düzenleneceğine dair bir ihbar aldıklarını ancak bunu gizli tuttuklarını bildirdi. Bir mahkemenin ABD’ye iade talebini engellemesinden sonra komplo Rusya’dan gelen bir ihbar ile öğrenildi.  Bu durum ise Vinnik’in Rusya’ya iade edilmesini istemeyen birileri olduğuna bağlandı.

Vinnik’in Rusya’da işlediği suçları kabul ettiği ve orada araştırmacılarla işbirliği yapmaya hazır olduğu bildiriliyor. Vinnik ve avukatları Rusya’da yargılanması gerektiğine inanıyorlar.

Vinnik, ABD hükümetinin talebi üzerine tutuklandı. Borsa tarafından Vinnik’in bir çalışan olmadığı iddia edilmesine rağmen, BTC-e kripto para borsasında üst düzey yönetici olduğu düşünülüyordu.

Polis, Vinnik’in tutuklanmasından sonra BTC-e’nin domain ini incelemeden çıkardı. Ve Kripto borsası, WEX adıyla kendini yeniledi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin