16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

BTC fiyatı 5 haftanın en yükseği ile 2015 ralli öncesi görünümüne benzerlik gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), bugün erken saatlerde 4.100 doları geçerek beş haftanın en yüksek seviyesini gördü. Bununla birlikte son yükseliş ivmesi 30 günlük hareketli ortalama desteğinin üzerinde gerçekleşmesi, yükseliş görünümünü güçlendirdi. Bu hareketin, 4 saatlik grafikteki bayrak kırılımıyla birleşmesi ise 4.198 dolar (Şubat ayının en yüksek) seviyesinin yeniden test edilmesi gündeme geldi.

Fiyatların bugün 4.070 doların (21 Mart’ın en yükseği) üzerine kapanmaması durumu, kısa vadeli yükseliş hareketini zayıflatabilir.

Aşağı yönlü hareketlerde ise  fiyatların 30 günlük hareketli ortalamanın altında, şu an 3.998 dolardan kabul görmesi durumunda düşüş eğilimi teyit edilecektir.

Ek olarak, üç günlük grafikte Bitcoin 200 mumluk hareketli ortalamanın (MA) – bir gecikme göstergesi – 2015’in başından bu yana ilk kez düzleştiği görülüyor. Tarihin tekerrür etmesi durumunda BTC, 200 mumluk MA güneye doğru harekete başlamadan bir kaç ay içinde boğa piyasasına girmeden önce önümüzdeki 3.100-4.000 dolar işlem aralığında salınım yapabilir.

Bitcoin, 2015 boğa rallisinden önce görülenlere benzer işaretler verip  uzun vadeli bir gecikmeli gösterge ile yavaş yavaş irtifa kazanıyor.

Kripto pazar lideri bugün Binance’da öğleden sonraki işlemler ile  4.120 dolara kadar yükseldi. Bu, 24 Şubat’tan bu yana görülen en yüksek seviyeydi. Bu haftanın başlarında da 30 günlük hareketli ortalama (MA) desteği üzerinde yükselen bir ivme doğrulandı.

Bu nedenle fiyatlar önümüzdeki birkaç gün içinde Şubat ayının en yüksek seviyesi olan 4,190 dolara doğru yükselebilir.

Ancak, bu seviyenin üzerinde ikna edici bir kırılma, önümüzdeki birkaç ay içinde, Bitcoin’in üç günlük grafikteki 200 mumluk hareketli ortalamasına (MA) ilişkin tarihsel verilere göre gerçekleşebilir. Bu ortalama, iki yıllık verilere dayanıyor ve bir yıldan fazla bir süre için fiyatlar düşüş eğiliminde.

Örneğin, Bitcoin’in fiyatı Aralık 2017’de 20.000 dolara yükseldi ve o zamandan beri daha düşük seviyelere çıkıyor. Bununla birlikte, 200 mumluk MA, 2018 boyunca yükseliş kurumu belirten kuzeye doğru yönelmeye devam etti ve bu ay yükseliş eğilimini (düz bir şekilde) düşürdü. fiyatların düşüş hareketi ise  3.100 dolar civarında enerjisini tüketti.

Benzer bir eylem, aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi, Ekim 2015’in uzun vadeli yükseliş eğilimine doğru giden aylarda görülmüştü.

BTC/USD 3 günlük grafik karşılaştırması

Yukarıda görüldüğü üzere, 200 mumluk MA Aralık 2013-Ocak 2015 aralığında ayı piyasasına kadar yükselişini sürdürdü. Ve Mart / Nisan 2015’te satışların 152 dolar seviyesinde sona ermesiyle yatay bir görünüm sergiledi.

Kripto para, Ekim 2015’te bir yükselişe girmeden önce önümüzdeki altı ay içinde büyük ölçüde 200-300 dolar aralığında işlem gördü.

Yükselişin hızlanmasından üç ay önce ortalamanın güneye doğru hareket etmeye başladığını belirtmek gerekir.

Geçmiş dönem verilerine göre ise, BTC önümüzdeki birkaç ay içerisinde 3.100 – 4.300 dolarlık son işlem aralığında hareket edebilir  ve kilit ortalamalar düşmeye başladığında güçlü bir alıcı desteği bulabilir.

BTC/USD günlük ve 4 saatlik grafikler

Bitcoin’in 21 Mart’ın en yüksek seviyesi olan 4.069 doların üzerindeki kırılmasını 4 saatlik grafikte (sağ üstte) yükseliş deseni olan boğa bayrağı kırılması eşlik ediyor. Ayrıca, 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI), 50.00 seviyesinin üzerindeki görünümü ile yükseliş koşulları rapor ediyor (günlük tabloya bakınız, solda).

Sonuç olarak, Şubat ayının 4.190 dolarlık en yüksek seviyesi kısa sürede devreye girebilir. Pazardaki fiyatlar bu seviyenin üzerine çıkarsa, uzun vadeli yükseliş eğilimi teyit edilecektir.

Ancak kısa vadeli yükseliş hareketi, fiyatların bugün 4.070 doların üzerinde kapanmadığı takdirde zayıflar.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin