Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik
Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik

Brian Kelly dijital fiat olarak adlandırdığı Libra’nın Bitcoin’den farklı yönlerine vurgu yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un Libra coini gün ışığına çıkardığı gün Brian Kelly, CNBC Fast Money programında, Libra ve Bitcoin arasındaki büyük farklara vurgu yaparak ayrıntılı bir açıklama yaptı.

BKCM LLC kripto fonunun CEO’su ve CNBC katılımcısı Brian Kelly, Facebook’un yeni çıkan coini Libra’nın Bitcoin’den çok farklı amaçları olduğunu düşünürken LBR’nin dijital bir fiat para birimi olduğunu iddia ediyor.

Brian Kelly: ‘Libra gerçek bir kripto para değil’

Facebook’un Libra coinin web sitesinde whitepaper‘ini açıkladığı gün, CNBC’nin Fast Money programında Brian Kelly, Bitcoin’in neden Libra’den çok farklı olduğu konusunda bir açıklama yaptı. Ardından Libra’nın tam anlamıyla kripto para özelliklerini yansıtmadığını iddia etti.

Brian Kelly’nin Libra’yı dijital fiat olarak tanımlamasının asıl nedeni, fiat paraların Libra’ya dönüştürülüp, LBR ile ödeme yapıldıktan sonra ardından kolayca fiat dönüştürülebilme özelliğiydi.

Facebook bir güven sorunu

Diğer konuların yanı sıra, Kelly şimdiye kadar hiç kimsenin yüksek sesle konuşmadığı çok önemli bir konudan bahsetti. Bu da Libra kullanıcıların Facebook’a güvenmek zorunda olmaları konusu.

Libra Whitepaper’inde bahsettiği gibi kullanıcılar Facebook’un kişisel verilerin doğru şekilde kullanması durumuna güvenmek zorundalar.

Libra kullanıcıları Facebook’un kişisel verilerini doğru ve dürüst bir şekilde ele aldıklarına güvenmek zorunda kalacaklardı. Bu durumda Satoshi’nin whitepaper’inde yazdığından farklı olarak bilgisayar koduna değil büyük bir şirkete güvenmek anlamına geliyor.

… İşlem yapacak olan her bir tarafın, üçüncü taraf güvenirliğine ihtiyaç duymadan doğrudan birbirleriyle işlem yapmalarını sağlayan, güven yerine şifrelemeye dayalı bir elektronik ödeme sistemi.

Bitcoin whitepaper’den alıntı

Libra ile ilgili yorumlarında Kelly, ayrıca bu yeni dijital paranın PayPal gibi ödeme hizmetlerinin geliştirilmiş hali olarak ödeme sistemlerinin bir sonraki aşaması olarak gördüğünü söyledi.

Libra Geliştirme Şefi’nin konu ile ilgili attığı bir twitte Brian Kelly’nin yorumlarını destekler nitelikte. Libra geliştirme şefi David Marcus, Libra ve Bitcoin’in çok farklı olduğunu söyleyerek farklı amaçlara hizmet ettiklerinden iki kripto paranın karşılaştırılmasının doğru olmayacağını dile getirdi.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin