Brian Kelly Bitcoin düşüşü kısa vadeli olacak görüşünde
Brian Kelly 2019 kripto piyasası için çarpıcı öngörülerde bulundu

Brian Kelly Bitcoin düşüşü kısa vadeli olacak görüşünde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 3 aylık periyotta Bitcoin’in ilk büyük hamlesini gördük. Fakat bu hamle negatif yönde gerçekleşirken BTC, 2018 yılının en düşük seviyesini gördü. Bitcoin düşüşü toplamda yüzde 11’den fazla değer kaybının olmasına neden oldu.

Bitcoin düşüşü tüm kripto piyasasını da alt üst oldu

BKCM kurucusu ve CEO’su Brian Kelly, CNBC Fast Money programında, BTC’nin ve kripto piyasasının tamamının büyük ölçüde, Bitcoin Cash’in (BCH) iç savaşına etkilendiğini belirtti.

Brian Kelly sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin tarihinde neredeyse en düşük volatilitelerin görüldüğü sessiz bir dönem sonrası hızlı bir kopma yaşandı. Peki, bu kopma neden yaşandı? Geçen yıl Bitcoin’den çatallanan Bitcoin Cash’in şimdi kendisi bir hard forka girdi. Kararlı bir hard fork süreci tüm topluluk tarafından kabul gören bir durumdur. Fakat Bitcoin Cash özelinde durum farklı cereyan etti. Bu yüzde piyasa bir kripto iç savaşının tam ortasında kaldı. Ve savaşın tarafları arasında gerçekten piyasayı etkileme gücüne sahip insanlar bulunuyor.

Bitcoin Cash piyasanın geri kalanı nasıl etkileyebiliyor?

BCH iç savaşı ile ilgili sorun, piyasanın geri kalanı üzerinde bir etki yaratmaya başlamış olmasıdır. Bitcoin SV adı verilen Calvin Ayre cephesi, Bitcoin Cash ağına karşı yüzde 51’lik bir saldırıya geçme tehdidiyle karşı karşıya olan bir karma güç (hash power)  mücadelesine döndü. Bu durum ise Ayre ve cephesine BCH bloklarını manipüle etme gücü verdi.

Karşı cephede bulunan Bitmain ve Jihan Wu’nun ise Çin kripto para madencilik topluluğu üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor. En büyük madencilik ekipman üreticisi ve madencilik havuzu operatörü olan Bitmain, aynı zamanda BTC’den BCH’ye hash gücünü de CoinGeek ve Calvin Ayre’ye karşı kullanabilir. Bu gerçekleşirse, kısa vadede BTC’nin karma oranı (hash rate) azalabilir. Bu da madencilik bloklarının hızlı bir oranda çalışmasını zorlaştırırken şebekenin yavaşlatmasına neden olabilir.

Sonuç olarak, CoinGeek ve Bitcoin Cash arasındaki hash rate savaşı devam ederse, o zaman hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır. Piyasadaki en baskın kripto para olarak, BTC’yi çevreleyen olumsuz etkiler kaçınılmaz olarak pazarın geri kalanı üzerinde etkili olacaktır.

Brian Kelly, kripto sermayesinin düşüş eğiliminde de yatırım yapmaya devam ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:

İnsanlar hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash pazarlarının, ağlarının yavaşlayabileceğini, işe yaramadıklarını, yazılım güncellemesinin devam etmeyeceğini ya da devam ederse, bazı sorunlarla sonuçlanacağından endişe ediyorlar. Bu endişelerle insanlar satmaya başladı. Piyasaya hakim olan panik sonrası bütün pazar çöktü. Benim görüşüme göre, bu çok kısa vadeli bir olay.

Bitcoin düşüşü kısa vadede gerçekleşmiş olsa da hash power savaşı uzayacak gibi

CoinGeek ve BCH arasındaki hash power çatışması düşüşe neden olduysa, önümüzdeki haftalarda kripto pazarını etkilemeye devam etmesi olasıdır. Piyasadaki satışların yoğunluğu nedeniyle, toparlanma her zaman bir olasılık olsa da, kripto piyasasının kısa vadede 180 milyar dolarlık düşük bölgede kalması daha olası gibi gözüküyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin