Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”
Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”

Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için dönüm noktası olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BKCM LLC’nin kurucusu ve CEO’su Brian Kelly, bu yılın dünyadaki en büyük ve en popüler dijital varlık olan Bitcoin (BTC) için bir dönüm noktası olacağını düşünüyor. Kelly, 2013’ten bu yana ilk kez Bitcoin’in bir makro varlık gibi işlem gördüğünü söyledi.

Bitcoin makro bir varlık gibi işlem görüyor

Kelly, kripto alanı ve Bitcoin ile ilgili konularda çalışmaya başladığından beri Bitcoin’in makro türden bir varlık gibi işlem görmediğini, ancak şu an gerçekleşmekte olan farklı finansal olaylarla birlikte bunun değiştiğini düşünüyor. Konu hakkında, Kelly şunları söyledi:

2013’ten beri Bitcoin hakkında konuşuyorum ve birileri bana Bitcoin’in bir makro tür varlık gibi işlem görüp görmediğini sorduğunda, bu yıla kadar hayır dedim.

Bu yıl makro fonların olduğunu ve Bitcoin’i altına alternatif veya ek olarak alan geleneksel yatırımcıların olduğunu söyledi. Ayrıca yatırımcılar, bu sanal para birimini bir çeşit makro çit olarak kullanıyorlar. Kelly, Bitcoin’i güvenli bir liman olarak görmese de, belirsizlik dönemlerinde güvenli bir liman olarak Bitcoin’e yatırım yapan birçok yatırımcı olduğunu kabul ediyor.

Küresel kaos

Son birkaç gün boyunca Çin-ABD ticaret savaşı bir para savaşına dönüştü. Çin hükümeti para biriminin ABD dolarına karşı on yıl içinde en düşük noktaya düşmesine izin verdi. Ayrıca FED, 2008’deki dünya krizinden bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmeye karar verdi.

Euro Bölgesi de yavaşlayan bir ekonomi, çok düşük enflasyon oranları gösteriyor ve Markit’in üretim PMI’sine göre yedi yıl içinde imalat sektörü en düşük seviyede. Altın, 2013’ün başından beri ilk kez 1.500 doları aştı. Ayrıca, dünya finansal gerilimleri arttıkça, Bitcoin geçtiğimiz aylarda altın ile artan bir korelasyon yaşadı.

Şu an Bitcoin 11.853 dolar civarında işlem görmekte ve CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre 211 milyar doların üzerinde bir piyasa kapitalizasyonuna sahip. Son 24 saatte Bitcoin %0,01 artarken, diğer dijital varlıklar daha büyük fiyat kasılmaları yaşadı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin