Latin Amerika'nın dev kripto para borsası gözünü Brezilya'ya dikti
Latin Amerika'nın dev kripto para borsası gözünü Brezilya'ya dikti

Brezilya’nın dev şirketi Grupo XP, XDEX Borsası’nı açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü basında çıkan haberlere göre, Brezilya’nın en büyük bağımsız komisyoncu kuruluşunun ana şirketi olan Grupo XP bir kripto para borsası kuruyor.

Brezilya’nın dev şirketlerinden Grupo XP borsa açma konusunda isteksiz

Brezilya’nın dev şirketlerinden Grupo XP,  yatırım firması XP Investimentos’u çalıştırıyor.  Çıkan haberlere göre şirket önümüzdeki aylarda yeni bir kripto para borsası açma planlarını gerçekleştirecek. Ayrıca haber kaynağına göre açılması düşünülen borsanın Bitcoin ve Ethereum işlem çiftlerini destekleyeceği iddia ediliyor.

Tüm bu haberlere rağmen firma kripto para borsasına mesafeli duruyor. Bu tür söylemlerden sonra şirketin isteksiz olması bir takım çelişkilerin olduğunu gösteriyor. Şirketin Sao Paulo’daki bir etkinliğinde konuşan şirket CEO’su Guilherme Benchimol konuya yönelik şunları söyledi:

İtiraf etmeliyim, bu benim var olmamayı tercih ettiğim bir sektör, ama gelişmeler karşısında kayıtsız kalamayız. Bu yüzden bu piyasada olmaya karar verdik.

Yeni borsanın ismi XDEX olacak

Benchimol, yeni açılacak borsanın isminin XDEX olduğunu belirtiyor. Ayrıca Brezilyalıların kripto paralara olan ilgileri de çok açık bir şekilde ortada. Tahmini olarak 3 milyondan fazla Brezilyalı zaten Bitcoin veya kripto paralara sahip. Ancak hisse senedi olan sadece 600.000 civarı kullanıcı bulunuyor. Bu durumda şirketin neden borsa açmak zorunda kaldığını açıklıyor.

Brezilya’nın  kolluk kuvvetleri kripto alanında usulsüz uygulamalar ve tekelci yaklaşım iddiasıyla ülkenin önde gelen bankalarına soruşturma başlattı. Devam eden soruşturma kapsamında Ekonomik Savunma İdari Konseyi (CADE); Banco, Brasil, Banco Santander Brasil, Banco Inter gibi büyük bankaları denetleyecek. Böyle bir ortamda borsalar ve kripto paraların ne olacağı belli değil. Büyük ihtimal XDEX Borsası soruşturmanın bitmesi bekleyecek. Biraz uzasa da Brezilya’nın arkasında güçlü bir şirket olan güvenli bir platforma ihtiyacı var.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin