Bu ülke kripto paraların yeni evi olma potansiyeline sahip görünüyor! Merkez bankasından rapor
Bu ülke kripto paraların yeni evi olma potansiyeline sahip görünüyor! Merkez bankasından rapor

Brezilya’da yeni kripto para borsası açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya’da yeni kripto para borsası açılıyor. 500.000’den fazla müşterisi olan ve 35 milyar doları aşan bir finansal hizmetler firması olan Brezilyalı yatırım devi XP Investimentos’un bir kripto para birimi borsası başlatması bekleniyor. Ülkenin Federal Gelir Dairesi’ne göre, XP Investimentos, kayıtlı sermayesi yaklaşık 7,3 milyon dolar olan Xdex Intermedıacao Ltda’yı ticeret siciline tescil ettirdi.

Brezilya’da yeni kripto para borsası tezgah üstü işlemlere odaklanacak

Eldeki veriler, yeni şirketin Ağustos 2017’de başlangıçta Xp Coın Intermedıacao olarak kaydedildiğini gösteriyor. Kasım ayında, şirkete sermaye yatırımı yapılarak, isminin Xdex olarak değiştirildiği belirtiliyor. Bu yılın başlarında şirket, 7,3 milyon doların yaklaşık yüzde 80’ini aldı.

Yerel haber bültenine göre, Federal Gelir Dairesi’nden alınan veriler XP Investimentos şirketi ile ilgili olduğunu gösteriyor. Şirketin web sitesi Xdex.com.br, henüz mevcut değil. Yeni kripto para birimi borsası hakkında pek bir şey bilinmezken, yerel haber bülteni isimsiz bir kaynağın borsanın tezgah üstü işlemlere odaklanacağını açıkladığını bildirdi.

XP Investimentos, kripto para sektörünü bir süredir araştırıyor

Yerel haber bülteninde konuya yönelik şu ifadeler yer almakta:

Yeni kripto para borsasının sağlayacağı hizmetler henüz bilinmemekte. İsimsiz bir kaynak, borsanın tezgah üstü işlemlere odaklanacağını söyledi. Ayrıca büyük miktarda sermaye ile Bitcoin hareketlerine odaklanacağını da belirtti.

XP Investimentos, kripto para sektörünü bir süredir araştırıyor. Çünkü XP Investimentos, Ekim 2017’de “XP Bitcoin” markasını ticaret siciline tescil ettirdi. O zaman, yerel bir haber bülteninde şirketin kripto para piyasasını incelediği açıklandı. Bir ay sonra, yatırım devi Brezilyalı bir kripto para uzmanı olan Fernando Ulrich’i işe aldı.

Brezilya’nın en büyük kripto para borsaları ABCripto Birliği’ni kuruyor

Yeni kripto para borsasının kurulması haberi, Brezilya’nın kripto para borsalarının ve işletmelerinin kripto para birliği oluşturduğu bir zamana denk geliyor. Ülkedeki iki dernek, kripto para birimlerinin ülkede nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda henüz net değil. Bu derneklerden Associaçao Brasileira de Criptomoedase Blockchain (ABCB) Birliği’nin Başkanı Fernando Furlan konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Yasal belirsizlik var. Kripto paralar amaca bağlı olarak, bir ödeme aracı veya finansal varlık olarak düşünülebilir.

Yatırım devi XP Investimentos’un kripto para borsası başlatma kararı doğru zamana denk geliyor gibi görünüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin