Joseph Lubin: “Blockchain teknolojisi hala emekleme aşamasında.”
Joseph Lubin: “Blockchain teknolojisi hala emekleme aşamasında.”

Brendan Bernstein: “Bitcoin asla bir balon olmadı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brendan Bernstein: “Bitcoin asla bir balon olmadı.” Tetras Capital kurucusu ve Goldman Sachs eski ekonomisti Brendan Bernstein,  açıklamasında Bitcoin’in geleneksel ekonominin balonunu patlatacak şey olduğunu iddia ediyor.

Brendan Bernstein: “Bitcoin bir balon değil.”

Brendan Bernstein, 10 Nisan’da attığı bir dizi tweet ile Bitcoin Vakfı kurucusu Jon Matonis’in “Bitcoin’in balon olmadığını” belirten söylemlerini devam ettirdi. Fakat Brendan Bernstein’in açıklamalarının tersi yorumlarda son günlerde basında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin önemli bankalarından Barclays’in analistleri Bitcoin’in bir enfeksiyona benzediği ve yatırımcılar bağışıklık kazandıkça balonun patladığını belirtti.

Bitcoin ETF’leri ABD tarafından düzenlenecek

Ayrıca Time dergisi de Bitcoin ETF’lerinin ABD tarafından yasal düzenlemeler kapsamında ele alınacağı haberlerini Bitcoin balonunun patladığının en net göstergesi olarak yorumladılar. Goldman Sachs’ın desteklediği bir kripto para girişimi olan Circle’ın ünlü kripto para borsası Poloniex’i 400 milyon dolar karşılığında satın alması, bankanın kripto para sektörüne bakışını ortaya koyuyor.

Brendan Bernstein: “Birçok insan Bitcoin balonunun patladığını iddia ediyor.”

Brendan Bernstein, Bitcoin’in hiçbir zaman bir balon olmadığını vurgulayarak, gerçek balonların hükumetler ve ekonomik sistem tarafından ortaya çıkarıldığını belirtti. Brendan Bernstein konuya yönelik attığı tweette şunları söyledi:

Birçok insan Bitcoin balonunun patladığını iddia ediyor. Fakat Bitcoin bir balon değil. Bitcoin ekonomimizde bulunan birçok balona karşı oluşmuş bir cevap. Hükumetler hem parayı hem de faiz oranlarını ellerinde tuttular ve yeni balonlar oluşturdular.

Küresel borçlar tam 7 trilyon dolar arttı

1970’lerden bu yana odaklanan Brendan Bernstein, ABD, Çin ve ötesindeki mühendislik balonlarının borç yükünü arttırdığını iddia ediyor. Mckinsey’den aldığı verileri kullanan Brendan Bernstein, 2009’da dünyayı etkileyen ekonomik krizden bu zamana kadar küresel borçların tam 7 trilyon dolar arttığını belirterek, açıklamalarına şunları ekledi:

Çin başka bir seviyede. Bunların %6,3’lük GSYİH büyüme hedeflerine odaklanmasıyla, borç fırladı. Banka aktif büyümesi 2008 yılından bu yana yüzde 450 artmış durumda.

David Drake: “Yatırımcılar Bitcoin’e kaymak zorunda kalacak.”

Wall Street analistlerinin karışık yorumlarına rağmen, son olarak konuşan David Drake, 2018 yılı sonunda Bitcoin’in tekrar devreye girmesini beklediğini ve buna sebep olarak da  büyük yatırımcıların sektöre giriş yapmaya hazırlanmasını gösterdi. David Drake konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Kurumsal yatırımcılar kripto paralara yatırım yaptıklarında Bitcoin fiyatı artacak. Çünkü yatırımları ortalama getirisi daha yüksek. Bu nedenle yatırımcılar Bitcoin’e kaymak zorunda kalacak. Bitcoin’de yatırım konusunda çok büyük bir likidite var ve orjinal bir kripto para birimi. Bu nedenle Bitcoin yatırımlarının artması kimseyi şaşırtmayacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin