Ünlü ekonomist Bitcoin için rekora işaret etti: “50 bine yürür!”
Ünlü ekonomist Bitcoin için rekora işaret etti: “50 bine yürür!”

Bitcoin rekor artış sağlayarak 8.000 dolara yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin rekor artış sağlayarak 8.000 dolara yükseldi. Perşembe günkü alım satım işlemeleri ile Bitcoin fiyatı (BTC) 6.900 dolardan 8.000  dolara yükseldi. Bu durum Bitcoin için Nisan ayında yeni bir yükselişin başlangıcı gibi görünüyor.

Bitcoin rekor artış sağlayarak piyasa hacmini de yükseltti

Dünyanın en önemli kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı 45 dakikanın altında bir sürede %15’in üzerinde bir yükselme kaydetti.

Bitcoin rekor artış sağlayarak 8.000 dolara yükseldi
Bitcoin rekor artış sağlayarak 8.000 dolara yükseldi.

Geçtiğimiz 24 saat içinde, kripto para piyasası yaklaşık 30 milyar dolar artarak 298 milyar dolara yükseldi ve 300 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Geçtiğimiz ay, 12 Mart’ta tam olarak 30 gün önce, kripto para piyasasının değerlemesi 400 milyar dolardı. Piyasa aylık yüksek seviyesinden hala 127 milyar dolar seviyesindeyken, piyasanın önceki seviyesine geri dönmesi için güçlü bir kısa vadeli toparlanma dönemi gerekli olacak.

Ethereum ise yüzde 10’a yakın artış sağlayarak 460 dolar seviyelerine yükseldi.

Ethereum yüzde 10’a yakın artış gösterdi.
Ethereum yüzde 10’a yakın artış gösterdi.

Kripto para piyasasının değerlemesi, Bitcoin ile birlikte arttı

Bu haftanın başlarında, kripto para piyasasının değerlemesi aylık 248 milyar doların altına geriledi. Bugün 12 Nisan’da, kripto para piyasasının değerlemesi, Bitcoin ile birlikte arttı.

Bitcoin küresel pazardaki yatırımcıların beklentilerini ateşleyerek bir miktar istikrar gösterdi

Bitcoin, pazarın genel eğilimini takip etti ve 24 saat boyunca 7.000 doların üzerinde kaldı. Geçtiğimiz 48 saat içinde, BTC bu bölgede istikrarlıydı ve 9 Nisan’dan beri, BTC hem yukarı hem de aşağı yönde önemli bir hareket göstermedi.

Bitcoin, 12 Mart’tan bu yana tüm pazarın hızlı bir düşüş göstermesinden bu yana herhangi bir istikrar gösteremedi. Ancak bu hafta, Bitcoin küresel pazardaki yatırımcıların beklentilerini ateşleyerek bir miktar istikrar gösterdi. Bu hafta boyunca Bitcoin’in istikrarı, 30 dakikalık bir pencerede gerçekleşen 6.900 dolar ila 7.700 dolar arasında güçlü bir boğaya yol açtı.

Bitcoin’in 24 saatte içerisinde 7.500 doların üzerinde kalması önemli

Yukarıda Bitcoin’in 1 saatlik fiyat tablosunda gösterildiği gibi, Bitcoin’in 24 saatte içerisinde 7.500 doların üzerinde kalması önemli. Çünkü 9.000 dolara işaret eden bir ağ geçidi ile Bitcoin istikrarı sağlayacak. Geçtiğimiz iki hafta boyunca, 7.500 dolarlık seviye, yatırımcılar tarafından önemli bir eşik ve Bitcoin’in 9.000 dolarlık bölgeye doğru potansiyel bir hamle yapabilmesi için destek seviyesi olarak kabul edildi.

EOS’un fiyatı bugün yüzde 30’dan fazla arttı

9.000 dolarlık bir iyileşme, piyasanın kısa vadeli Bitcoin ve diğer kripto para trendleri konusunda daha iyimser olmasını sağlayacak. Zaten EOS gibi birkaç ana kripto para birimi, EOS’un fiyatının bugün yüzde 30’dan fazla artması nedeniyle, orta vadeli toparlanma sinyalleri verdi.

Kurumsal yatırımcıların etkisi

Daha önce George Soros, Rockefeller ailesinin girişim sermayesi şirketi VenRock ve Rothschild’in de dahil olduğu finans piyasasındaki en büyük kurumsal yatırımcılardan bazılarının kripto para piyasasına girdiklerini bildirdik.

Piyasanın geleceği son derece iyimser

Yatırımcıların çoğunluğu, tarihin en kötü düzeltmelerinden biri yaşandığında, piyasaya giren kurumsal yatırımcılara karşı kuşkuyla baktı. Ancak tarihsel olarak, Soros gibi yatırımcılar, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden aşağı yönlü olan piyasalarda, aşağı yönlü eğilimden yararlanarak büyük miktarlarda para yatırmaya yönelirler. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin OTC pazar hacmindeki artış, şu anki boğa Bitcoin’ini tetikliyorsa, piyasanın geleceği son derece iyimser.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin