brave 2
Brave Blockchain destekli HTC Exodus 1'de varsayılan tarayıcı olacak

Brave Blockchain destekli HTC Exodus 1’de varsayılan tarayıcı olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz tarayıcı Brave artık dev akıllı telefon üreticisi HTC’nin yeni model telefonunda varsayılan tarayıcı olarak entegre ediliyor.

1997 yılında kurulan Tayvanlı bireysel müşteri odaklı elektronik üreticisi HTC, TechCrunch’a göre 2010 yılının sonunda ABD’de lider akıllı telefon satıcılarından biri konumunda. Şirketin pazar payı, Apple, Samsung ve LG’yi ABD’de yaklaşık yüzde 6’lık pazar payı ile izlerken 2014 yılında piyasada düşüşe geçti. 2017 yılında HTC, akıllı telefon pazar payının yüzde 2,3’ünü elinde tutuyordu.

Brave, reklamları ve web sitesi izleyicilerini engelleyebilen, açık kaynaklı Blockchain destekli bir tarayıcı. Tarayıcı, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ağları da dâhil olmak üzere birden çok Blockchain desteği sağlayan ilk yerli Blockchain telefon unvanına sahip HTC Exodus 1’de yüklü olarak geleceği bildiriliyor. HTC Exodus 1‘in yakında çıkaracak olan projesi ilk olarak Mayıs 2018’de duyurulmuştu.

Brave ve daha önce Mozilla’nın kurucularından olan Brendan Eich, 8 Aralık’ta bir twit ile HTC ile olan ortaklığını duyurmuştu:

Varsayılan tarayıcı olarak @Brave’nin kullanılmasından ve Exodus telefonlarında HTC ile çalışmaktan çok memnunuz.

Brave tarayıcısı ödemelerini BAT ile yapıyor

Brave tarayıcısı, reklam verenlerin ödemelerini ve kullanıcılarına, Basic Attention Token (BAT) ile ödeme yapıyor. Daha sonra da premium içeriklere ödeme yapmak için de bu tokenler kullanılabiliyor. Haziran 2017’de, Eich, BAT’ın İlk Para Teklifi (ICO) sırasında 30 saniyede 35 milyon dolar toplamıştı.

Geçtiğimiz ay, Blockchain odaklı elektronik tedarikçisi SIRIN Labs, FINNEY adlı ilk Blockchain tabanlı akıllı telefonu piyasaya sürdü. Hem Android hem de SIRIN’in açık kaynaklı işletim sistemi SIRIN OS’e dayalı olarak, FINNEY telefonu soğuk depolama kripto cüzdanı sunuyor ve şifreli bir iletişim sağlar.

Ayrıca bu yaz, Android için Opera tarayıcısı, yerleşik bir kripto cüzdanı içerecek özel bir beta sürümünün lansmanını duyurdu. Opera’nın kripto cüzdanı, Ethereum Web3 uygulama programlama arabirimini (API) destekleyecek ve en üstte “varsayılan WebView” ile entegre edilecek.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin