Endonuzya'da yakında Borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak
Endonuzya'da yakında Borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak

Endonezya’da yakında borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Endonezya merkez bankasından gelen, kripto para ticaretinin risklerinin söz konusu olduğu iddia edilen uyarılara rağmen, bu yoğun nüfuslu Asya ülkesinde gündelik insanlar, Bitcoin yatırımcısı haline geliyor. Aslına bakılırsa, bir kripto platformunda, 100 yıldan uzun bir süre önce kurulmuş olan yerel borsalarda olduğundan daha fazla kullanıcı var.

Bitcoin hisse senedinden daha popüler

Endonuzya'da yakında Borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak
Endonezya’da yakında borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak

2014 yılında Bitcoin.co.id olarak kurulan Endonezya Dijital Varlık Borsası (Indodax), web sitesinde yer alan 1,147,430 üyeye sahiptir. Bu, Endonezya Merkez Menkul Kıymetler Mevduatı’ndan alınan verilere göre, 1912’de açılan ve sadece 1,18 milyon kayıtlı katılımcı ile Endonezya Borsası’ndan biraz az. Aslında, Indodax ülkedeki en büyüğü ancak rupiah ile kripto para birimini ticareti için tek yer değil, Endonezya da zaten hisse senedi tüccarlarından daha fazla Bitcoin yatırımcısı olması mümkündür.

İcra Kurulu Başkanı Oscar Darmawan’ye göre, Indodax’ın yıl sonuna kadar 1,5 milyon üyesi olması bekleniyor.

Her gün üye olan yaklaşık 3.000 yeni üye görüyoruz. Çoğu insan, Bitcoin ile işlem yapıyor olsa da, Etherum’daki işlemler önemli ölçüde artmış durumda.

Kripto para ticaret platformu, günlük hacmi şu anda günde ortalama 100 milyar rupiah (7.3 milyon dolar) seviyesinden iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Endonezya bankasına karşı çıkılıyordu

Endonuzya'da yakında Borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak
Endonuzya’da yakında Borsacıdan çok, Bitcoin yatırımcısı olacak

Ülkenin merkez bankası olan Bank Indonesia, geçmişte, kripto para birimlerinin tehlikeleri olarak gördükleri ile ilgili olarak kamuoyuna sürekli olarak uyarıda bulunmuş, ancak borsaların kapanmasını zorlayacak kadar ileri gitmemişti. Bu baskısı, Endonezya’nın Bitcoin ödeme işlemleri operasyonlarının durdurulması ve Bali adasında yerel turizm işlerini incitmesine neden oldu. Son rakamlar, merkez bankasının sözüne meydan okumak isteyen, ülkenin 261 milyon vatandaşı arasında olan, çok sayıda insan olduğunu gösteriyor.

Endonezya, Bitcoin ticaretinin, geleneksel menkul kıymetlerden daha popüler olduğu görülen tek gelişmekte olan pazar değildir. Bu yılın başlarında, Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Brezilya’da, hisse senedi ticareti yapanların sayısından iki katı fazla insanın Bitcoin’e yatırım yaptığı bildirildi.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin