Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor
Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor

Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mobil cüzdan olan Bitcoin App Abra, kullanıcıların Bitcoin’lerini yönetmek için kullandıkları aynı uygulamada, 20 kripto para ve 50 fiat para birimine yatırım yapmalarını sağlayan yeni ticaret platformunu açıkladı.

Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor

Abra perşembe günü yaptığı açıklamada, mobil uygulamasının en son sürümünün şu anda tüm döviz çiftlerinde gerçek zamanlı bir değişim hizmeti olarak toplam 70 para birimine destek sağladığını duyurdu. Şirket, bu durumu: “bu yeteneklere sahip dünyadaki tek all-in-one akıllı telefon uygulaması” olarak nitelendiriyor.

Cüzdanın saklı tutulması, kullanıcıların özel anahtarlarının kontrolünü her zaman elinde tutmaları anlamına gelir ve Abra’nın saldırıya uğraması durumunda paralarını kaybedeceklerinden endişelenmezler.

Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor
Bitcoin App Abra, 70 kripto para ve fiat birimi için destek ekliyor

Açık olmak gerekirse; bu platform entegre bir Bitcoin cüzdanı olan, bir yatırım uygulamasıdır. Tam teşekküllü bir kripto para birimi değişimi değildir.

Uygulamaya yatırılabilen ve geri çekilebilen tek kripto para birimi Bitcoin’dir. (yakında Litecoin ve Ethereum’a destek eklenmesi bekleniyor.) Bu desteğe sahip tek fiziki para birimleri ABD Doları ve Filipin Piso’dur.

Diğer 67 para birimi

Diğer 67 para birimi ise; akıllı sözleşmeler kullanan ve Bitcoin eşdeğerleri ile ilişkili varlıklarının değerlerine sabitlenen, sentetik olarak oluşturulmuş “stablecoin”lerdir.

Abra’nın açıklamasına göre:

Litecoin ve Bitcoin Blockchain’lerinde ki P2SH komutlarına dayanan bu çoklu-sig sözleşmeleri, yatırım sözleşmelerini altın ETF’nin USD bazlı bir sözleşme olduğu şekilde simüle etmektedir. Altın tabanlı bir sözleşme durumunda, altın değeri yükselirse, kullanıcı daha fazla USD alır ve altın değeri düşerse, kullanıcı USD kaybeder. Abra aynı şeyi yapıyor ancak Abra ile birlikte P2SH betiklerine karşı (diğer imza sahibi) hareket eden Abra, USD yerine Litecoin ve Bitcoin kullanıyor.

Abra bu hizmeti nasıl sunuyor?

Abra’nın bu hizmetleri sunabilmesinin sebebi; aynı zamanda varlık değerlerinin çılgınca dalgalanması durumunda firmanın karşı taraf riskini de ortadan kaldıran bir piyasa yapıcılığı operasyonu yürütmekte olmasıdır.

Platform, esnaf için komisyon ücreti talep etmiyor. Ancak, Circle’ın yeni başlatılan yatırım uygulamasında olduğu gibi, alım satım fiyatları arasındaki farkından küçük bir kârı var.

Abra, daha önce kullanıcıların bu teknolojiyi Ether ve birkaç döviz kuruna yatırım yapmak için kullanmalarına izin verdi. Bu sistemi sıfır hizmet kesintileri ile kullanarak yüz milyonlarca dolar değerinde işlemin başarıyla işlendiğini iddia ediyor.

Uygulamanın coğrafi kısıtlamaları yok, bu yüzden dünya genelinde kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Ancak, yalnızca ABD ve Filipinler’deki kullanıcılar banka bağlantılarını veya ACH transferlerini kullanarak platformdan para birimini para yatırabilir ve çekebilir.

ABD’li sakinler ayrıca, kartlarını veren kuruluşlar kripto para birimi ile ilgili satın alma işlemlerini yasaklamadıkça, American Express kartlarını kullanarak da para yatırabilirler. Bu arada Filipinler’deki kullanıcılar Abra Tellers kullanarak nakit para yatırabilir.

CNN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin