borsa istanbul
Borsa İstanbul Türkiye’nin ilk finansal Blockchain projesini hayata geçirdi

Borsa İstanbul Türkiye’nin ilk finansal Blockchain projesini hayata geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi tüm dünyada hızlı bir şekilde kabul görüp birçok sektöre entegre edilmesi ile birlikte iş maliyetleri azalırken daha güvenli ve daha hızlı işlemlerin gerçekleşmesini sağlıyor. Bu sefer ki Blockchain teknolojisi ile ilgili haberimiz ülkemizden geliyor. Buna göre Borsa İstanbul web sitesinden aldığımız bilgiye göre, Borsa İstanbul bilişim teknolojileri ekibi Türkiye’nin ilk finansal Blockchain projesini hayata geçirdi.

Ülkemizde finansal varlık pazarlarını yöneten kurum olan Borsa İstanbul kendi bünyesindeki BT ekibinin geliştirdiği ve Türkiye’de bir ilk olacak olan finansal Blockchain alt yapısını kullanmaya başladı. Siteden yapılan açıklamaya göre Blockchain projesi,  Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Merkez Kayıt İstanbul’un müşteri veri tabanındaki bilgileri senkronize hale getirecek.

Borsa İstanbul artık finansal Blockchain ağı ile çok daha hızlı ve şeffaf bir platform haline gelecek

“Know Your Customer” (KYC) formatı ile geliştirilen proje ile birbirine senkronize edilen veri tabanlarına yeni müşteri bilgisi ekleme, mevcut bilgilerin güncellenmesi ve doküman yönetimi finansal Blockhain ağı üzerinden yapılabilecek.

Borsa İstanbul A.Ş. veri tabanının artık Blockchain ağı üzerinden kontrol edilmesi ise teknolojinin en büyük avantajlarından biri olan bilgi girişindeki hataların önüne geçilmesini sağlayacak. Aynı zamanda hızlı, güvenli ve şeffaf bir platform oluşmasına da imkân tanıyacak.

Finansal Blockchain ağının kullanım alanı zamanla genişletilecek

Finansal Blok zincir ağının hayata geçirilmesinin bir başlangıç olduğunu dile getiren yetkililer, yaptıkları açıklamada geliştirmelerin devam edeceği sinyalini de verdi. Blockchain teknolojisinin en büyük artıların biri de bilindiği gibi yüksek sayıdaki işlemlerin sorunsuz olarak gerçekleşebilmesi. Bu bağlamda Borsa İstanbul ekibi sürekli olarak geliştirecekleri Blockchain ağının gerekli görüldüğü durumlarda diğer projelerde de kullanılabileceğini dile getiriyor.

Ülkemizde ilk örneğini göreceğimiz Blockchain teknolojisi finansal sektöre yeni bir soluk getirebilir. Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri İstanbul Borsa platformunun bu teknolojiyi kullanması diğer finansal kurumlar için de bir örnek teşkil edebilir. Önümüzdeki günlerde Blockchain adaptasyonun ülkemizde ne şekilde ilerleyeceğini yakından takip edeceğiz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin