Bitcoin ödemeleri, artık 73 yeni ülkede mevcut!
Rus vatandaş borçlarını kripto ile ödemek istedi.

İflas eden Rus vatandaş, mahkemede borçlarını kripto para ile ödemek istedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova iflas mahkemesi, iflas etmiş bir borçlu kişinin, kripto para birimleri kullanarak borçlarını ödemesini kabul etmeme kararı aldı. Davanın mütevellisi, iflas alanında ki borçlarını kripto ile ödemek istedi ancak hakimi ikna edemedi.

Mahkeme, iflas durumunda borçların kripto para ile ödenmesini reddetti

İflas eden Rus vatandaş, mahkemede borçlarını kripto ile ödemek istedi
İflas eden Rus vatandaş, mahkemede borçlarını kripto ile ödemek istedi

Moskova Tahkim Mahkemesi, geçen hafta Ekim ayında iflas başvurusunda bulunan Rus vatandaş Ilya Tsarkov’un, iflas davasında alacaklılara borçların ödenmesi için kripto para kullanılamayacağını bu hafta karara bağladı.

Mahkeme salonundan dava için atanan mütevelli Aleksey Leonov’un, Tsarkov’un borç ödemesi olarak dijital birikimlerini vermeyi önerdiğini bildirdi. Kripto paraların, kesinlikle satılabilen bir varlık olduğunu iddia etti.

Mahkemede borçlarını kripto ile ödemek istedi

Leonov, iflas varlıklarında dijital para birimin yer alması konusunda ısrar ederken, Rusya Federasyonu yasalarının kripto para birimini mülk olarak tanımadığı kaydedildi. Mahkeme bu sebeple, Ilya Tsarkov’un borçlarını kripto ile ödemek istemesini reddetti. Mahkeme, Leonov’un tutumu konusunda anlaşamadı. Haber ekibinin söylediğine göre:

Kararda belirtilen gibi kripto para konsepti, dijital paranın mülk olarak tanınmaması ve dolayısıyla iflas varlıklarına dahil edilmemesi anlamına geliyor. Bu mevcut mevzuatta belirtilmemiştir.

Kripto paralar, Rus yasaları tarafından tanınmıyor

İflas eden Rus vatandaş, mahkemede borçlarını kripto ile ödemek istedi
İflas eden Rus vatandaş, mahkemede borçlarını kripto ile ödemek istedi

Interark, Tsarkov’un gönüllü olarak Blockchain.info’da bir kripto cüzdanının bulunduğunu açıkladı, ancak “Rus mevzuatında kripto para varlıklarının mülk olarak görülmediğini” öne sürerek, kriptolarının kabul edilmediğini belirtti. Bu ayın başlarında, mahkeme Leonov’un isteğini takiben kripto para birikimlerini ifşa etmesini emretti.

Tsarkov’un mahkemedeki temsilcisi, kripto paraların Rus Medeni Kanunu’nun bir parçası olmadığını vurguladı. Interfax tarafından aktarılan sözlerinde: “Kripto paralara, yasal rejimin herhangi bir hukuki işleminde yer verilmemektedir. Kripto paralar iflas durumunun içine dahil edilemeyen bir varlık.” dedi.

Kommersant’ın bildirdiğine göre, geçtiğimiz günlerde Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Federal Finansal İzleme Hizmeti’nin ortak fikri şöyle:

Dijital mali varlıkların kanuni mali statüsünün olmaması, bunların iflas işlemlerinde kullanılmasına izin vermiyor.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin