Genesis Mining, kripto madenciliği enerji fazlasını seralar için kullanacak
Genesis Mining, kripto madenciliği enerji fazlasını seralar için kullanacak

Japon elektrik şirketi, güneş enerjisi ile kripto para madenciliği yaptıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon elektrik üreticisi ve tedarikçisi Kumamoto-Energy, kripto para madenciliği için güneş enerjisi kullanmaya başladığını açıkladı. Bu gelişme, kripto para madenciliğinin yenilenebilir enerjiyi kullanarak daha yeşil bir geleceği nasıl koruyabilceğini gösteren bir örnek oldu.

Kumamoto-Energy Co. Ltd., Kasım 2017’de OZ Mining adıyla bir kripto para maden işletmesi şirketi ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Şirket kripto para birimleri için güneş enerjisi üretim tesislerinde üretilen ve artan elektrikle etkin bir şekilde madencilik yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Japon elektrik şirketi madenciler için alternatif bir seçenek sunacak

Şirket, OZ Mining’in Kumamoto-Energy’den elektrik satın aldığını ve veri merkezi tesislerini (madencilik çiftlikleri) ve konteyner tabanlı madencilik teçhizatlarını kurduğunu açıkladı. Bu miktar müşterilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişecek. Şirket ayrıca, birden fazla madencinin birlikte kullanabileceği sistemleri üretip satmakta.

Kripto para birimlerinde en çok eleştirilen noktalardan birisi, üretim süreçlerinin pahalı olması ve güç gerektirmesi. Kripto para madenciliği endüstrisinin, santralleri devralacağı ve yeryüzündeki elektriğin büyük kısmının kripto para için kullanılacağından dolayı endişeler var. Çevreciler özellikle Bitcoin madenciliğinin, bazı ülkelerden daha fazla enerji tüketiyor olması ve kontrol edilmeden kullanılmaya devam edilmesi durumunda bir çevre felaketine yol açacağını belirtiyor.

Kumamoto’dan gelen bu haber ile kripto para madenciliği, çevreyi daha az kirleterek yeşili koruyabileceğini göstermiş oldu. Güneş, rüzgar, hidroenerji ve jeotermal gibi birçok yenilenebilir enerji kaynağı tüketicilerden uzaktaki bölgelerde bulunuyor. Ayrıca, geleneksel ve çevreyi daha fazla kirleten kaynaklara kıyasla verimleri pek stabil olmuyor.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin