Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü
Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü

Bomba iddia: “Altın mülkiyeti yasaklanabilir!” Bitcoin için anlamı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder hedge fonu yöneticisi Crispin Odey, altın mülkiyetinin yasa dışı hale gelebileceğini ve bu haberin Bitcoin için “bayram havası estirecek” nitelikte olduğunu iddia etti.

Londra merkezli Odey Asset Management’ın başkanı Crispin Odey, merkez bankalarının koronavirüs pandemisi sebebiyle enflasyon kontrolünü kaybetmeleri halinde özel altın mülkiyetini yasa dışı kılabileceğini yazdı. Ünlü finans siması, hükümetlerin para birimlerini dengelemek için altını kullanabileceğini de sözlerine ekledi.

1930’lu yıllarda özel altın mülkiyeti yasaklanmıştı

ABD hükûmetinin 1930’ların başlarında altın mülkiyetini yasaklama kararından bahseden Odey, “Tarih, yöneticilerin kriz anlarında parayı alçalttıkları örneklerle doludur” dedi. Söz konusu yıllarda hükûmet ABD dolarının değerini normal aralığa getirmek için doğrudan halktan altın almaya zorlamıştı.

Odey, enflasyon oranlarının önümüzdeki 15 ay içinde yüzde 5 ile yüzde 15 arasında bir yere yükselebileceği konusunda uyardı ve uzun vadeli vade tahviller ile borsadaki büyümenin enflasyonu daha da güçlendireceğini söyledi. Virüs yayılmasını sürdürdükçe yetkililer, ekonomilerine yardımcı olmak için daha fazla teşvik paketi duyurabilir.

Bitcoin için anlamı ne?

Dünyanın sınırlı arza sahip en popüler varlığının özel mülkiyetine yasal engeller konulması, dijitalleşmenin hız kazandığı bugünlerde insanların Bitcoin’e hücum etmesine sebep olabilir. Geleneksel varlıklara bağımlı yatırımcılar dahi kapılarını son dönemde finansın dijital tarafına açmaya başladı.

Hatrı sayılır bir kesim elbette ikinci durak olarak gümüş ve bronza gidecektir. Ancak BTC ana akımda çekiş kazandıkça kitlesel benimsenmesi artıyor. Son olarak 11 Mayıs’ta gerçekleşen halving etkinliğinde tüm dünyanın yeniden odak noktası haline gelen kripto para birimi, bugünlerde fiyat yönünü de yine yukarıya çevirirse güzel günler yakın olabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin