featured

Boğalar bu altcoin’de kritik destek noktasını savunabilecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden bir tanesi olan VeChain fiyat analizi, 0,0600 dolara doğru yukarı yönlü hareketi işaret ediyor. Altcoin için en yakın destek noktası 0,05700 dolar seviyesinde iken en yakın direnç noktası ise 0,5800 dolar seviyesinde bulunuyor.

VeChain fiyat analizi, kripto para biriminin fiyatının 0,06850 dolar seviyesinde reddedildiğini ve 0,05700 dolarda bulunan destek noktasına düştüğünü gösteriyor. Alıcılar destek seviyesini savunmuş olsa da, satış baskısı VET fiyat hareketini hâlâ rahatsız ediyor.

Büyük kripto para birimlerinin çoğu olumlu fiyat hareketi gösterdi. Bu yüzden, daha geniş kripto para piyasasında son 24 saattir bir yükseliş eğilimi hâkim. En fazla değer kazanan altcoin’ler %11,71 oranında artış ile OKT ve %10,87 oranında bir artış işe ARPA.

Boğalar 0,05700 dolar seviyesini savunmaya çalışıyor

Teknik göstergelerden bir tanesi olan MACD şu anda kırmızı rengiyle ifade edildiği gibi düşüş eğiliminde. Bununla birlikte göstergenin daha açık tonu, son saatlerde düşüş momentumunun azaldığını gösteriyor. Alıcılar 0,05700 dolarda bulunan destek noktasını savundukları için eğer 0,05900 dolar seviyesinin üzerine çıkabilirlerse, gösterge bir yükseliş geçişi önerebilir.

Satıcılar altcoin fiyatının 0,0600 dolar işaretinin altına düşmesine neden oldu. Bu yüzden VET fiyatında son birkaç gün içinde net düşüş aktivitesi gözlemledi. Dolayısıyla da EMA’lar şu anda düşük işlem görüyor. Bu yazının yazıldığı sırada 12-EMA son hareketlere tepki verirken 26-EMA sabit bir hızla aşağı doğru hareket ediyor

RSI, 11 Şubat tarihine kadar tarafsız bölgede yüksek seviyelerde işlem görüyordu. Ancak şimdi 30 endeksinde alt çizgiye yakın seyrediyor. Gösterge, fiyat 0,0570 dolarda konsolide olurken yatay olarak hareket eden 37,71 endeksinde geziniyor. Göstergenin konumu, yukarı yönde keskin hareketler için yer açarken düşük eğim ise onu düşüş eğilimine karşı savunmasız bırakır.

Bollinger Bantları şu anda geniş konumda. Ancak boğalar 0,5700 dolar seviyesinde mücadele ederken yakınsama gösteriyor. Gösterge, kısa vadede 0,05340 dolarlık bir destek noktasıyla azalan bir fiyat volatilitesi olduğunu gösteriyor. Şu anda gösterge, bir sonraki direnç noktası olan 0,06081 dolardaki ortalama çizgide yer alıyor. Bu yüzden keskin yükseliş aktivitesi gerçekleşebilir.

VET için teknik analiz

4 saatlik VeChain grafiğinde zaman dilimi boyunca ayılara destek gösteren 26 ana teknik göstergenin 15’i ile bir satış sinyali veriyor. Öte yandan, göstergelerden sadece 1 tanesi boğaları destekleyerek son saatlerde düşük bir yükseliş varlığına işaret ediyor. Bu arada, kalan 10 gösterge çitin üzerinde duruyor ve bu yazının yazıldığı sırada herhangi bir sinyal vermiyor.

24 saatlik VeChain grafiği de bu hissi paylaşıyor. Daha fazla yukarı hareketi öneren yalnızca 3 göstergeye karşı aşağı doğru hareket öneren 14 ana teknik göstergeyle bir satış sinyali veriyor. Analiz, orta vadeli grafiklerde düşük yükseliş baskısı gösterirken düşüş hâkimiyetini de yeniden teyit ediyor. Aynı zamanda, 9 gösterge tarafsız kalıyor ve piyasanın her iki tarafını da desteklemiyor.

VeChain fiyat analizi sonucunda ne beklenmeli?

VeChain fiyat analizi, altcoin’in 0,0600 dolar seviyesinin altına düşmesine neden olan eğilimin 0,06834 dolar seviyesinde güçlü bir düşüş baskısı dolayısıyla olduğunu gösteriyor. Dalga benzeri düşüş hareketi, satıcıların alıcılardan geri dönüş olmadan önemli bir fiyat düşüşüne neden olmasını sağladı. Bu yazının yazıldığı sırada, alıcılar 0,05700 dolardaki destek noktasını savunuyor. Ancak satış baskısı hâlâ devam ediyor.

Şu anda yatırımcıları, boğalar satıcılara karşı savaşırken altcoin fiyatının 0,0600 dolara doğru yükselmesini bekleyebilir. Piyasa hissiyatı da bu öneriyi güçlendirerek yükselişe geçiyor. Orta vadeli teknik analizler bu hissiyatı reddederken, son 12 saatteki fiyat hareketlerine henüz tepki vermediler.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin