featured

Boğa formasyonuna sahip en iyi 4 token analizi ve fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Token haberleri: Kripto para piyasası değişken ve belirsiz şartlara sahip olmasına rağmen gelişen teknoloji ile birlikte yapay zeka sektörünün ilerlemeye devam etmesi bekleniyor. AI odaklı kripto paraların ilerleyen bu süreçte büyüyeceği düşünülüyor. Özellikle OpenAI ile ilgili güncel gelişmeler ve metinden video oluşturan Sora versiyonunun piyasaya sürülmesi yapay zeka sektörünün yeniden ilgi odağı olmasını sağladı. AI sektöründeki bu yeni dalgaya NVIDIA şirketinde yaşanan gelişeler de destek oldu.

Nvıdıa’nın (NVDA) 2024 mali yılı için hedefleri dördüncü çeyrek kazançlarıyla desteklendi. Ayrıca şirketin karmaşık algoritmalar ve veri analizi alanında yapay zekadan destek alan gücü, bu alanın önemini daha fazla arttırıyor. Ek olarak neredeyse tüm dünyada teknoloji şirketleri yüksek işlem gücü gerektiren işlemlerde yapay zekanın hesaplama gücü ve verimliliğinden daha fazla destek alıyor. Bu gelişmeler eşliğinde analistlerin tahminleri AI kripto paraların ön plana çıkmaya başlayacağı piyasadaki yükseliş eğilimini güçlendirdi. Ek olarak artan iyimserlik, yapay zekayı blockchain teknolojisine entegre etmeyi vaat eden AI kripto para birimlerine yapılan yatırımın artmasına neden olabilir.

CoinMarketCap’tan alınan verilere göre 26 milyarlık piyasa değerine sahip olan AI coinler, toplam kripto para piyasasının yüzde 2,65’lik kısmını oluşturuyor. Bu varlıklar arasında önce çıkan Worldcoin, SingularityNET gibi varlıklar yükselme potansiyeli taşıyor.

Worldcoin’in (WLD)

Adından sıkça söz ettiren OpenAI CEO’su Sam Altman’in kripto para girişimi olarak bilinen Worldcoin, son bir haftada yüzde 20 yükseldi. Şubat ayının ikinci haftasında hızlı bir yükselişe geçen varlık, son bir ayda 280 yükseliş sergiledi. Bu çarpıcı yükselişle yatırımcı ilgisinin yeniden AI sektörüne kaymasına neden oldu.

token

Bu yazının yazıldığı sırada 9 dolardan işlem gören WLD tokendeki yükseliş Longwick reddetme mumlarının kanıtladığı 9,2 doları aşamıyor. Piyasadaki belirsizlik ve varlığın mevcut piyasa arzı düşünüldüğünde token bir düzeltme yaşayabilir. Fibonacci düzeltme seviyesi esas alındığında Worldcoin fiyatındaki potansiyel bir düzeltme hareketleri 7.7 dolar ile 6.69 dolar arasında. Bunun altında bir düşüş varlığın 5.59 seviyelerine inmesine neden olabilir.

Graph (GRT)

CoinMarketCap sıralamasına göre AI tokenler arasında 4. sırada yer alan ve işlem hacmine göre 43. sırada bulunan GRT token, son bir ayda 93 artış gösterdi. 0,15’lik kritik destek seviyesinden 0,29 dolara yükseldi ve fiyat artışı şubat ayının ikinci haftasından önce oldukça durgun bir dönem geçiren varlığın önemli oranda toparlanmasını sağladı. GRT grafiğinde oluşan kupa ve kup modeli güçlü bir piyasa tabanının habercisi olarak kabul edilmektedir ve genellikle zorlu bir toparlanmadan önce gelir. Yakın bir zamanda yükselişe işaret eden GRT token fiyatının 0,37 dolara ulaşması bekleniyor. Buna karşın fiyatın 20 günlük EMA’nin altına düşmesi hâlinde trend ayıların lehine devam edebilir.

Ayrıca GRT Vadeli İşlemlerinin açık faizinde önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. Varlığın açık faizi yüzde 114 yükseldi ve bu artış, yatırımcı güvenini ve grafiğe olan piyasa bağlılığını artırdı.

eTukTuk Token (TUK)

Çevreci bir bakış açısı ile geliştirilen eTukTuk projesi, öne satış aşamasında olan bir token. Yapay zekâ desteği ile akıllı şehirler için üç tekerli araçlar ve şarj istasyonları kuran proje, ulaşım sorununa çevreci çözümler getirir. Ek olarak TUK projesi dahilinde geliştirilen araçlar akıllı teknolojiler ile desteklenerek araç bakım çalışmaları sayesinde sürdürülebilir kılınır. Böylece  eTukTuk projesi her TUK tokeni alımında yatırımcıyı daha yeşil bir geleceğin parçası hâline getirir.

eTukTuk Satın Al

eTukTuk projesi kendi web sitesi üzerinden satışa sunuluyor ve TUK tokenleri BNB, ETH ve USTD ile satın alınabiliyor. Güncel fiyatı 0,027 dolar olan token şu ana kadar 1,411,710.39 dolar birikim topladığını açıkladı. Son olarak hıza dayalı bir oyna kazan oyunu olan projede oyuncuların kazanması hâlinde token kazanma şansı da bulunuyor. 

 

SingularityNET (AGIX)

Son günlerde sıkça gündeme gelen yapay zeka tokenlerinden biri olan AGIX, şubat ayında ciddi bir toparlanmayla son bir ayda yüzde 181 artış gösterdi. Günlük grafiğinde yüzde 4’lük bir kayıp gösteren varlık, bu yazının yazıldığı sırada 0,7483 dolardan işlem görüyor.

İki hafta içinde 0,3 dolardan 0,76 dolara yükselerek büyüme kaydeden AGIX grafiğinde bir yükseliş formasyonu olan kupa ve sap deseni görülüyor. Bununla birlikte fiyatında bir yükseliş beklenen varlığın işlem hacmi de yükseliyor. Kripto analiz firması olan Santiment verilerine göre AGIX, geçtiğimiz hafta piyasa değeri iki katından fazla artarak zincir içi faaliyetlerde yükseliş gördü. Bu da yatırımcı ilgisinin arttığını gösteriyor.  Son olarak varlığın 0,8 dolarlık genel gider arzında yükseliş fiyatı 1 dolara çıkarabilir. Ancak küçük bir geri çekilmeye yükselişten önce 0,6 dolarda küçük bir geri çekilme yaşanması bekleniyor.

Sonuç olarak AI tokenler yükselişte olmasına rağmen kripto para piyasasının değişken doğasının unutulmaması gerekiyor. Bu nedenle yatırımcıların yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalarını daha fazla önem taşır.

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin