featured

Bitcoin boğaları kararlı bir duruş sergilerken yeni ATH hedefi belirlendi: İşte, takip edilmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatı, 50,600 dolar seviyesinin üzerinde tutunabilmek için mücadele etmeye devam ediyor. Alıcıların bu seviyeyi güçlü bir şekilde savunması, sıradaki hareketin yukarı yönlü olabileceği konusundaki umutları yeşertiyor.

Ancak Bitcoin’in yönlü bir hareketi tetikleyebilmesi için mevcut konsolidasyonun ötesine geçmesi gerekiyor. 49,000 dolar seviyesinde bulunan destek noktası, alıcılar için güçlü bir birikim bölgesi olarak duruyor.

Bitcoin’in gün içi işlem hacmi 15,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu da %13,7 oranında bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan BTC, son iki haftadır 53,000 dolar ile 50,600 dolar arasında bulunan dar bir aralıkta işlem görüyor. Bu konsolidasyon, altcoin piyasasına da yayılan belirsiz piyasa duyarlılığını gösteren uzun fitilli ve kısa gövdeli günlük mumlar ile desteklenmektedir. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatının 50,000 doların üzerinde kalması olumlu bir işarettir. Çünkü bu, boğaların hâlâ pes etmediğini ve toparlanmanın başlaması için bir fırsat olarak görülüyor.

Yatırımcılar, yalnızca BTC fiyatındaki potansiyel yükselişi heyecanla beklemiyor. Aynı zamanda kripto piyasasındaki birçok yüksek potansiyelli coin yakından takip ediliyor. Özellikle erken dönemde yatırım yapmanın maksimum kâr getireceğinin farkında olan yatırımcılar, 2024 yılında yeni çıkan coinleri radarına almış durumda. Bunlardan bir tanesi de meme coin dünyasında yenilenmiş yüzü ile karşımıza çıkan Sponge V2 projesidir.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sponge V2: Meme coin piyasasının yeniden parlamaya hazırlanan yıldızı

Kripto para dünyasının öncü analistlerine göre, Sponge Token V2, dikkat çekici bir performans sergiliyor. Meme coin sahnesinde adını duyuran Sponge’un yeni sürümü, sektörde önemli bir etki yaratmaya hazırlanıyor. 2024 baharı, Sponge’un dönüşüm dolu hikayesinin anlatıldığı bir zaman dilimi olacak gibi görünüyor. Çünkü proje, geliştirilmiş versiyonuyla, sektörde yeni bir başarı hikayesine imza atacak gibi görünüyor.

Sponge, 2023 yılına 1 milyon dolarlık piyasa değeriyle başlamıştı ve kısa sürede 100 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Ayrıca Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi.

Bu durum, erken yatırımcıların hâlâ ilk hamle avantajına sahip olabileceği anlamına geliyor. Stake-to-bridge aşamasının tamamlanmasının ardından, SPONGEV2’nin kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Sponge V2 projesinin geleneksel yaklaşımlara karşı yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğunu vurgulamak gerekir. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış düzenlerken, Sponge V2, geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir strateji izliyor. Ekibin “bridge-to-stake” olarak adlandırdığı bu yaklaşım, Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 tokenlarını stake etmek ve köprüleme yapmak olarak belirliyor.

Sponge V2, piyasaya mükemmel bir zamanlama ile girdi. Bu yüzden Sponge yatırımcıları, resmi web sitesini ziyaret ederek kripto paralarını stake sözleşmesine kilitleyebilirler ve önümüzdeki 4 yıl boyunca ödüllerin yanı sıra eşit miktarda Sponge Token V2 alma fırsatını elde edebilirler.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Bitcoin rallisinin başlaması için hangi seviyenin geçilmesi gerekiyor?

Ocak ayının sonlarından bu yana, Bitcoin fiyatı önemli yükselişler kaydederek yatırımcılar arasındaki heyecanı yükseltti. Bu yukarı yönlü hareket büyük ölçüde Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarına (ETF’ler) önemli miktarda giriş yapılmasına bağlandı. 23 Şubat’ta, spot ETF’lere bir günlük 232,5 milyon dolarlık kayda değer bir giriş gözlemlendi. Bu, başlangıçtan bu yana kümülatif net girişlerini 5,5 milyar doların üzerine çıkardı. Yatırımcı ilgisindeki bu artış, Bitcoin fiyatını 38,550 dolardan 52,868 dolara çıkardı. Sonuç olarak piyasa liderinin fiyatı yalnızca bir ay içinde değerinde %37 oranında büyük bir yükseliş kaydetmeyi başardı.

Bitcoin ATH fiyat tahmini

Ancak bu toparlanma yakın zamanda 53,000 dolar seviyesinde büyük bir engele çarptı ve yükselen BTC fiyatını yana kaydırdı. İki haftaya yakın süren bu uzun konsolidasyon aşaması, daha geniş piyasada azalan bir yükseliş momentumunun oluşmasına sebep oldu.

24 Şubat tarihinde BTC fiyatı 50,600 dolar seviyesinde bulunan destek noktasından toparlandı ve %2 oranında bir artış kaydederek 51,692 dolara yükseldi. Yenilenen satın alma ilgisiyle birlikte alıcılar 53,000 dolardaki kritik direnç noktasını kırmak için bir girişimde bulunabilirler

Dolayısıyla bu aralığın ötesinde bir kırılma, BTC fiyatının yakın gelecekteki eğilimi için daha iyi bir sinyal olacaktır. Eğer piyasa liderinin fiyatı 53,000 dolardaki direnci aşarsa alıcılar toparlanma rallisi için ihtiyaçları olan gücü bulacaktır. Bu durumda, Bitcoin’in sıradaki hedefi 59,800 dolar olacaktır.

50,000 dolar kaybedilebilir mi?

50,600 dolar seviyesinde bulunan destek noktasının kaybedilmesi durumunda, Bitcoin fiyatının yeniden güç kazanması için daha uzun bir konsolidasyona ihtiyacı olduğu anlaşılacaktır.  aralığı Olumsuz senaryonun gerçekleştiği düşünülürse, alıcılar için acil destek 49,000 dolarda olacaktır. Bu da grafikteki fincan ve kulp modelinin yakın zamanda kırılan boyun çizgisi direnciyle aynı hizadadır. 12 Şubat’ta BTC fiyatı, trendde büyük bir değişimin sinyalini veren kararlı bir kırılma modelinin boyun çizgisi direncini kırmıştı.

Eğer piyasa liderinin fiyatı bu destek noktasında sürdürülebilirlik gösterirse, yeniden bir yükseliş başlayabilir. Bu durumda Bitcoin fiyatının ilk olarak 59,111 dolara ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,275 dolara yükselmesi bekleniyor. Eğer ATH başarılı bir şekilde geçilebilirse BTC fiyatı hızla 82,640 dolar seviyesine doğru harekete geçecektir.

Bitcoin için mevcut teknik göstergeler karışık görünümlere sahipler. Hızlı hareket eden 20 EMA eğimi, yakında ek destek sağlamak için BTC fiyatına çarpabilir. Ayrıca %35’lik ADX eğimi, BTC alıcılarının bitkin hissettiğini yansıtıyor. Dolayısıyla mevcut konsolidasyon aşaması, güçlerini geri kazanmalarına yardımcı olabilir.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin