Boeing, Blockchain ile şahlanacak.
Boeing, Blockchain ile şahlanacak.

Havacılık devi Boeing, Blockchain ile şahlanacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Temmuz’da yayımlanan bir basın açıklamasına göre Boeing, Blockchain kullanarak pilotsuz araçlar ve diğer ürünleri geliştirmek için yapay bir zeka (AI) şirketi ile ortaklık kuruyor.

Boeing, Blockchain ile hizmetlerini bir adım öteye taşıyacak

Boeing’in geçen ay 32 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı Texas merkezli şirket SparkCognition, insansız hava araçlarını takip edecek ve uçuş koridorlarını tahsis edecek bir platformda havacılık deviyle çalışacak.

Basın bülteninde, bu gelişmenin bir yan ürünü olarak; paket teslimatı, endüstriyel denetim ve diğer ticari uygulamaları desteklemek için standart bir programlama arayüzü de sunulacak.

“Yeni bir pazar yaratılıyor.”

SparkCognition CEO’su Amir Husain, havacılık endüstrisinde 3 trilyon dolar değerinde devasa bir yeni pazar yaratma planları olduğunu söyledi ve ekledi:

Kentsel hava taşımacılığı, yeni bir pazarın yaratılmasına yol açacak.

Birleşik Krallık’ın yıllık Farnborough havacılık şovundan birkaç gün önce gelen bu açıklama, kuşkusuz tesadüf değil.

“Toplumsal trendler değişiyor.”

Accenture Pazartesi günü yaptığı açıklamada, etkinliği uçak tedarik zincirlerini özellikle hedef alan Blockchain tabanlı bir platform için kullanacağını duyurdu.

Boeing’in CTO’su Greg Hyslop ardından şu sözleri söyledi:

Teknolojik ilerlemelerin ve toplumsal trendlerin cesur çözümleri ve seyahat etmenin farklı bir yolunu talep etmeye yaklaştığı bir noktadayız.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Rus bilişim uzmanlarından Blockchain alanında devrim yaratacak buluş

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin