featured

Yatırımcı ilgisi artıyor: BNB aktif adres sayısı istikrarlı olarak yükselirken fiyat nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BNB Chain’deki günlük adres ve işlemlerdeki büyüme, büyük ölçüde LayerZero’nun artan etkinliğinden kaynaklandı. Blockchain’deki ortalama günlük aktif adres sayısı, 2023’ün ikinci çeyreğinde 1,4 milyona yükseldi. Bu da ilk çeyrekte kaydedilene kıyasla %25,6 oranında bir artış olduğu anlamına geliyor.

BNB günlük aktif adreslerde artış kaydetti

Messari’nin araştırmacıları, BNB Chain’in ortalama yeni adreslerinin ikinci çeyrekte %91,1 artarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını ve aynı zamanda günlük işlemlerin %24 oranında arttığını belirtti. Firma, günlük adres ve işlemlerdeki büyümenin büyük ölçüde omnichain birlikte çalışabilirliği ve çapraz zincir mesajlaşma protokolü LayerZero’dan kaynaklanan aktivite artışından kaynaklandığını düşünüyor.

BNB

LayerZero’nun yanı sıra, PancakeSwap, Hooked Protocol ve CyberConnect’te de kayda değer işlem etkinliği kaydedildi.

Blockchain’in günlük işlemleri artarken ortalama günlük işlem ücreti %25,5 oranında düştü. Bu, BSC doğrulayıcılarının diğer düşük maliyetli protokollerle rekabet gücünü korumak için işlem ücretlerini 5’ten 3 gwei’ye %40 oranında düşürmesinden kaynaklandı. İşlem ücretindeki düşüş, BNB Chain’in %6,1 oranında azalan gelirini de etkiledi.

BNB piyasa değeri düştü

Messari ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Binance Coin’i (BNB) kripto borsaları Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davalarda menkul kıymet olarak etiketlemesinin ardından blockchain’in piyasa değerinin %25,2 oranında düştüğünü bildirdi.

Ayrıca BNB’nin dolaşımdaki arzı, varlığın token yakma mekanizması nedeniyle ikinci çeyrekte azaldı. Çeyreğin sonunda, 200 milyonluk dolaşımdaki arzın kabaca %23’ü – 46 milyon token – 2017’de başlayan programda yakıldı. Bu da token’ın geçen yıl elde ettiği %1,1’lik deflasyon oranını güçlendirdi.

Bu arada, BNB Chain’deki staking ve ademi merkeziyet, 2. çeyrekte sabit kaldı. Messari’ye göre toplam pay, ortalama katılım payı ve bir bloku onaylayan doğrulayıcı sayısı nispeten değişmedi.

Ağ ayrıca, artan staking katılımı ve ademi merkeziyet için BEP-131, BEP-153 ve BEP-159 standartlarını uyguladıktan sonra art arda iki çeyrek genişleme kaydetti.

BNB, doğrulayıcı sayısını 29’dan 100’e çıkaracak bir doğrulayıcı ödül modeli ve itibar sistemi uygulayarak daha fazla merkezileşmeyi amaçlıyor.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin