BMW, Blockchain turnuvasına ev sahipliği yapacak
BMW, Blockchain turnuvasına ev sahipliği yapacak

BMW, Blockchain turnuvasına ev sahipliği yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) ve the Trusted IoT Alliance (TIoTA), 10 Ekim’de yayınlanan resmi basın açıklamasına göre, araçlardaki Blockchain uygulamaları için bir turnuva başlattı. Yapılan açıklamalara göre BMW, Blockchain turnuvasına ev sahipliği yapacak.

MOBI Grand Challenge adlı yeni turnuvanın, makineleri koordine etmek, veri paylaşımını sağlamak ve aynı zamanda kentsel koşullardaki hareketlilik seviyesini iyileştirmek için “ilk canlı” Blockchain güdümlü araç ve sistem ağını geliştirmeyi planladığı bildiriliyor.

Kazananları 1 milyon dolarlık tokenle ödüllendirmeyi planlayan üç yıl sürecek olan Blockchain mücadelesi, bir dizi olayı kapsayacak ve etkinlik dünya çapında pek çok ismi ağırlayacak.

MOBI Grand Challenge 12 Ekim’de “taşıt hareketini koordine ederken ve kentsel ortamlarda ulaşımın iyileştirilmesinde Blockchain’in potansiyel kullanımını” göstermek için çalışmalara başlayacak.

İlk challenge’da seçilen teknolojiler, Şubat 2019’da MOBI topluluk üyesi BMW Group tarafından Münih, Almanya’da düzenlenen bir etkinlikte gösterilecek.

MOBI Grand Challenge’ın ilk serisinde bulunan sonuçlar, turnuvanın bir sonraki adımlarını oluşturmak için temel olarak kullanılacak.

Basın bültenine göre, ilk mücadelenin kazananlarına, Beyond Protocol tarafıdan 250.000 dolar değerinde token ve Ocean Protocol tarafından 100.000 dolar değerinde token de dahil olmak üzere 350.000 dolar değerinde ödül verilecek.

Ocean Protocol nedir?

Ocean Protocol, MOBI Grand Challenge’a 1 milyon dolarlık bir ödül vermiş bir Blockchain tabanlı bir veri protokolüdür. Bununla birlikte Ocean Protocol, IoT cihazlarının güvenliğini sağlamak için Dağıtılmış Defter Teknolojisi’ni (DLT) uygulayan Silikon Vadisi merkezli bir firma olarak çalışıyor. Firma, protokol ağında kullanılmak üzere 250.000 dolarlık token imzaladı.

IoT Alliance İcra Direktörü ve MOBI Danışma Kurulu üyesi Zaki Manian, hareketliliğin Blockchain’e doğru bir “kaçış” olduğunu belirtti. Manian’a göre, “şirketlerin küçük bir yüzdesi, bu alandaki kavramların uçtan uca kanıtlarını tamamladı”, böylece yeni turnuva “bu boşluğu doldurmayı” hedefliyor.

Ford, Renault, GM ve BMW, Blockchain platformunu başlattılar

Mayıs 2018’de dört lider global araç tedarikçisi BMW, GM, Ford ve Renault, “taşımayı değiştirmeyi” amaçlayan bir Blockchain platformunu başlattı. Ortak çaba sektörü, “daha ​​güvenli, daha yeşil ve daha ekonomik” hale getirmeyi hedefliyor.

Mart ayında büyük Amerikan otomobil üreticisi Ford’un, trafik akışını kolaylaştırmak için kripto tokenler yoluyla araçtan araca iletişim yöntemlerine yönelik bir sistemi patentlediği belirtildi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin