BMO, sabit gelir sigortası için pilot Blockchain emeklilik planı deniyor
BMO, sabit gelir sigortası için pilot Blockchain emeklilik planı deniyor

BMO, sabit gelir sigortası için pilot Blockchain emeklilik planı deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı finans şirketi BMO, Ontario Teachers’ için yeni bir Blockchain denemesi yapıyor. Deneme, iki kurumun teknolojiyi kullanabilme kapasitesini değerlendirmek amacıyla bir Blockchain platformu üzerinde sabit bir gelir ihracını planlıyor.

BMO yetkilileri sistem ile ilgili dettayları paylaşıyor:

“İşlem, Bank of Montreal‘i ihraç eden ve Ontario Teachers’ı alıcı olarak dâhil etti. Sistem, 250 milyon dolarlık değişken faizli mevduat senedini aldı. Bu durum, Kanada’da sabit gelir ihracını sağlayabilen Blockchain platformunun yaşayabileceğini gösteren ilk olaydır.”

Prototip, katılımcıların işlemi görmelerine imkan veriyor. Sistem, vade sonuna ulaşmadan önce katılımcıların vade ve ödeme tutarlarının doğruluğundan emin olmalarını sağlıyor. Çözüm, diğer alanların yanı sıra uyumluluk ve finansal raporlama ile ilgili maliyetlerin azaltılmasını amaçlamaktadır.

BMO açısından Ontario Teachers’ dikkate değer bir ortak

Ontario Teachers’ın kapsadığı demografik verilere bakıldığında dikkate değer bir ortaktır. Organizasyon, 31 Aralık 2017 itibariyle, 329.000 çalışan ve emekli öğretmene hizmet veren tek meslek emeklilik planı olup 189.5 milyar dolar net varlığa sahiptir.

Ontario Teachers’ ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyor

Ontario Teachers’ genel müdürü Audrey Gaspar bir açıklamada bulundu.

Ontario Teachers’, üyelerimize hizmet etme yeteneğimizi geliştirebilecek teknoloji ve yenilikler keşfetmeye kendini adamıştır. Bu pilot Blockchain girişiminde, Bank of Montreal ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Ontario Teachers’ın da Bank of Montreal’den memnunluk duyması hiç şüphesiz bankanın köklü tarihinde yatıyor.

Bank of Montreal, Kanada’nın beşinci büyük bankasıdır. 3 Kasım 1817’de, Montreal/Quebec’te kurulan banka, Kanada’nın en eski bankasıdır. 1935’te Bank of Canada’nın açılışına kadar Kanada’nın merkez bankası olmuştur.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin