Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!
Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!

BM paneli: “Kuzey Kore yaptırımları aşmak için kripto borsalarına saldırı düzenliyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi uzman paneli raporuna göre, Kuzey Kore ekonomik yaptırımları aşmak için büyük miktarlarda kripto para siber saldırıları gerçekleştiriyor.

Rapor hakkında haberi yapan Nikkei Asian Review, Cuma günü yaptığı açıklamada, panelin Kuzey Kore’nin yasadışı kripto para etkinliklerini ilk kez detaylı olarak açıkladığını söyledi.

Nikkei’ye göre, ülkenin nükleer ve füze programlarına uygulanan, kömür ihracatını ve dolayısıyla döviz kazancını etkileyen ciddi ekonomik yaptırımlar bulunuyor.

Kuzey Kore hacker grupları birçok siber saldırının faili olarak gösteriliyor

Panelde takip edildiğinde göre kripto paralar, Kuzey Kore rejimine “izlemelerinin zor olması, birçok kez kara para aklama faaliyetlerine imkân tanıması ve devlet düzenlemelerinden bağımsız olmaları nedeniyle yaptırımlardan kaçınmaları için daha fazla yol sağlıyor.”

Panel, Kuzey Kore’nin Ocak 2017 ile Eylül 2018 arasında en az beş kez Asya kripto para borsalarına başarılı saldırılar düzenlediğini tahmin ediyor. bu saldırılar sonucu toplamda 571 milyon dolar zarara uğrattıkları söyleniyor.

Aynı rakamlar daha öncede raporlanmıştı

Aynı rakam, geçtiğimiz Ekim ayında Kuzey Kore’nin kötü şöhreti ile bilinen hack grubu Lazarus’a atfedilen siber güvenlik sağlayıcısı Group-IB tarafından da bildirildi. Şirket, kripto borsalarına düzenlenen en az 14 saldırı ile kripto para çalmayı başardıklarını raporladı.

Şubat 2018’de, Güney Kore’nin Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NIS), 2017’de on milyonlarca dolar değerinde kripto para hırsızlığının Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarına bağladı.

Panel, BM üyelerine “bu tür saldırıları tespit etmek ve önlemek için”Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin diğer hükümetlerle ve kendi finansal kurumlarıyla siber saldırılar hakkında sağlam bilgi alışverişini kolaylaştırma kabiliyetlerini arttırmalarını ”tavsiye etti.

Nikkei, son olarak raporun yakında Güvenlik Konseyine resmi olarak sunulacağını söyledi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin