Anket: İngilizler kripto para birimlerini bilmiyor
Anket: İngilizler kripto para birimlerini bilmiyor

Anket: İngilizler kripto para birimlerini bilmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’nin finansal watchdog, 2.132 İngiliz tüketiciyle kripto para varlıklarıyla nasıl etkileşime girdiklerini anlamak için anket düzenledi.

Ankete katılanların %97’si hiçbir zaman kripto para almamış

Ankete katılan kişilerin %97’si hiçbir zaman kripto para birimi almadı ve %73’ü de kripto para biriminin ne olduğunu bilmiyor.

İngiltere’nin mali gözetleme kurumu olan Finansal Davranış Otoritesi (FCA), Londra merkezli pazar araştırma şirketi Kantar TNS ile birlikte 2.132 İngiliz tüketiciyi hakkında araştırma sonuçlarını şu şekilde söyledi:

  • Tüketicilerin %73’ü kripto para biriminin ne olduğunu bilmiyor.
  • Kripto para birimlerinin bilincinde olanlar 20 ila 44 yaşları arasındaki erkeklerdir.
  • Ankete katılanların sadece %3’ü hiç kripto para almamış.
  • Satın alanların %50’si Bitcoin’i, %34’ü Ethereum’u satın aldı.

FCA’nın Strateji ve Rekabet İcra Direktörü Christopher Woolard şöyle bir yorum yaptı:

Bu araştırma, tüketicilerin kriptolarla nasıl etkileşime girdiğiyle ilgili daha önce sahip olmadığımıza dair kanıtlar veriyor. Bu, tüketicileri ve pazar bütünlüğünü korumaya çalışırken kanıtlar üzerinde hareket etmemize yardımcı olacaktır. Sonuçlara göre kriptolar birçok tüketici tarafından iyi anlaşılmasa da, büyük çoğunluğunun şu anda bunları satın almadığını veya kullanmadığını göstermektedir. Araştırma bireysel kripto kullanıcılarına bir miktar ulaşmasına rağmen, daha geniş bir toplum üzerinde büyük bir etki oluşturmadığını ortaya koymaktadır.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin