Bloomberg’den tahminler: Bitcoin ve altın ne kadar olacak?
Bloomberg’den tahminler: Bitcoin ve altın ne kadar olacak?

Bloomberg’den tahminler: Bitcoin ve altın ne kadar olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük finans kuruluşları arasında bulunan Bloomberg, Bitcoin ve altın tahminleri ile gündemde. Bloomberg Intelligence’tan üst düzey bir analist, altın ve BTC’nin yakında yükselişe geçeceğini öne sürdü. Peki Bitcoin ve altın ne kadar olacak?

Bloomberg: “Bitcoin ve altın makroekonomik koşullar ışığında yükselecek.”

Firmanın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, ağustos güncellemesinde değerli metalin fiyat yükselişinin hızlanmasını beklediğini söyledi. Analist, ABD dolarının düşüşü ve hisse senetlerinde düzeltme beklentilerinin öncülüğünü yaptığı “elverişli makroekonomik temellerden” olumlu ipuçları paylaştı.

Dolarda ve hisse senetlerinde ayı piyasası ortaya çıktığında, altın da rüzgarı arkasına alacaktır.

Altın, ons başına 2011’den beri görülen en yüksek seviyesi olan 1.920 doları aştıktan sonra ağustos başında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın ne kadar olacak?

Kıymetli metal daha sonra kazançlarının bir kısmını zirveye yakın artan satış baskısıyla ayrıştırdı. Pek çok analist, düzeltmeyi altının boğa koşusunun sonu olarak görürken, McGlone gibi bazıları tahminlerini devam eden yukarı yönlü ivme lehine yaptı.

Stratejist, ağustos notunda, altının uzun vadeli bir boğa koşusunun ilk aşamasında olduğunu söylerken merkez bankalarını açık uçlu nicel genişleme programları başlatmaya iten mali krizi vurguladı.

Bu şimdiye kadar ABD doları üzerinde olumsuz bir baskı yarattı ve “altının yukarı doğru gidişatını hızlandırdı.” McGlone:

Merkez bankaları esas olarak enflasyonu teşvik etmek için para basması, altın için sağlam bir temel oluşturuyor. Altın fiyatı 2008’de yaklaşık 700 dolara düştü ve 2011’de 1.900 dolara yakın zirveye ulaştı. Bu yılki 1.470 dolara yakın dipten 2,7 katlık benzer bir fiyat artışı gösteriyor ki 2023 yılına kadar 4.000 dolara yaklaşacaktır.

Analist, daha yüksek enflasyon korkusuyla koşan boğaların, değerli metali en az 3.000 dolara ulaştırabileceğini de sözlerine ekledi. McGlone daha önce Bitcoin için de benzer yükselişler öngörmüştü.

McGlone: “Bitcoin fiyatı 2020 bitmeden 20.000 doları geçebilir.”

Analist, haziran güncellemesinde, kripto para biriminin bu yılın sonunda 20.000 dolara ulaşabileceğini iddia etti.

Bitcoin, 2019’u yaklaşık 7.000 dolardan kapatarak zirveye doğru bir kaymayı tercih etti. Geçen yıl yaklaşık 14.000 dolardı ve 2020’de neredeyse iki katına çıkacaktır.

Bu arada analist, Bitcoin ile altının potansiyel boğa koşuları için aynı makro faktörleri sebep gösterdi. Merkez bankalarının niceliksel gevşeme politikasının yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan talebi daha da artırdığını söyleyen analist, bu durumun kripto para biriminin fiyat oynaklığını da azalttığını belirtti.

Peki sizce Bitcoin ve altın ne kadar olacak? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın. Bu arada Bitcoin ile gümüş arasında da yeni bir korelasyona rastlandı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin