Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bloomberg: Yatırımcılar ve madenciler ayı piyasasında türev ürünlere yönelmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg ’de çıkan bir habere göre, kripto yatırımcıları ve madencileri uzun süren pazar krizinde hayatta kalma mücadelesi verirken alternatif bir seçenek olarak türev ürünlere yöneliyorlar.

Makale, karmaşık işlem araçların artan popülaritesi, kısa vadede nakite dönme isteği belirtisi olarak görülmekte. Aynı zamanda da endüstri tarihinin en uzun süren ayı piyasasını savuşturmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir gelişme olarak görülüyor.

San Francisco’daki dijital varlıklar için niceliksel bir ticaret şirketi olan Alameda Research CEO’su Sam Bankman-Fried, Bloomberg’e konu ile ilgili şunları söyledi:

2018 ayı piyasasında token stoğu bulunan herkes işlerinin kripto fiyatlarının insafına kaldığını gördü. Dijital varlık fiyatları düşüşünde, oyuncuların hayatta kalabilmesi için biraz nakit elde etmelerinin kritik bir önemi olabilir.

Dijital varlıklar alanına giren pek çok deneyimli finansal uzmanı sayesinde, çok yönlü ticaret enstrümanlarının çeşitlendiği görüldü. Örnek olarak, Bloomberg, Singapur merkezli kripto ticaret şirketi QCP Capital’den bir temsilcinin, firmanın yakın zamanda 250 Bitcoin’e (BTC) eşdeğer (toplamda 900.000 dolar) tutarında bir toplam tutar için üç aylık bir satın alma opsiyonu aldığını açıkladığını belirtti.

Bloomberg türev ürünleri kullanan teknoloji yenilikçilerine uyarılarda bulunuyor

Söz konusu sözleşmenin kullanım fiyatının 4.200 dolara ayarlandığı bildirildi. Eğer Bitcoin sözleşme sona erdiğinde bu fiyatın altında işlem görüyorsa QCP’nin karşı tarafının 666.250 dolar prim ödeyeceği dile getiriliyor. Tersine, Nisan ayına kadar Bitcoin 4.200 doların üzerinde işlem görürse, karşı tarafın 250 BTC’sini bu fiyata satması ve olası bir kazanç elde etmesi durumu oluşacak.

Bu türev sözleşmelerinin birçoğunun, Bloomberg’in resmi istatistiklerinde belirttiği gibi kıt bulunan özel ikili sözleşmeler olduğu göz önüne alınıyor. Bununla birlikte, makale, düşen piyasa fiyatlarından dolayı zor duruma düşen madencilerin, bu şekildeki satış opsiyonları seçeneğine benzer bir türev türünün ana satıcılarından biri haline geldiğini ileri sürüyor.

Bu makale, birçok durumda, eski Wall Street çalışanlarıyla rekabete girecek olan teknoloji yenilikçilerinin, Wall Street tecrübesinin zenginliği göz önüne alındığında, bunun “köpek balıklarıyla yüzmeye” benzeyeceği konusunda uyarmaya devam ediyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin