Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı
Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı

Bloomberg: “Facebook Whatsapp’da transfer için kripto para geliştiriyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg  tarafından bildirildiğine göre Facebook, mesajlaşma servisi WhatsApp kullanıcıları için bir kripto para oluşturuyor.  Tokenin, uygulama içinde yapılan para transferleri için kullanılacağı ve Hindistan’daki havale piyasasına odaklanacağını belirtildi.

Konuyu bilen kaynaklar gerekçe gösterilerek, Bloomberg Facebook’un bir stabil coin geliştirdiğini belirtiyor. Kaynaklar, Facebook’un hala bir varlık depolama için bir strateji üzerinde çalıştığı, yani stabil coinin bağlandığı varlık üzerinde çalıştığı için coinin yakında piyasaya sürülmeyeceğini de belirtti.

Facebook Hint pazarına odaklanmak istiyor

Hint para transfer pazarı önemli bir alan. Dünya Bankası verilerine göre, ülke 2017 yılında yaklaşık 70 milyar dolar, ülke GSYİH’sının yüzde 2.8’ini elinde tutuyor.

WhatsApp, ülkede 200 milyondan fazla kullanıcı ile Hindistan’da yaygın bir popülerliğe sahip. Hindistan’ın taşra bölgesindeki kullanıcı sayısı, bölgedeki veri ve internet maliyetleri düştüğü için geçen yıl iki katına çıktı.

Facebook’un kripto para konusundaki tavrı ise geçen sene önemli ölçüde değişti. Ocak 2018’de, sosyal medya ağı, “yanıltıcı veya aldatıcı tanıtım uygulamalarıyla sıklıkla ilişkilendirilen finansal ürünleri ve hizmetleri teşvik eden reklamlar”ı önlemek için tasarlandığı bir kripto reklam yasağı getirmişti.

Facebook bünyesinde Blockchain ekibi kuruldu

Mayıs ayında, Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messengerin yöneticisi David Marcus, Facebook’ta bir Blockchain keşif ekibi oluşturduğunu duyurdu. O sırada, Marcus aynı zamanda San Francisco merkezli kripto borsası ve cüzdan hizmeti sağlayıcısı Coinbase’de de yönetim kurulu üyesi konumunda bulunuyor.

Marcus daha sonra, Facebook’ta Blockchain’den en iyi şekilde yararlanabilme hedefiyle küçük bir grup kurduğu bildirdi. Sosyal medya devi, Haziran ayı sonunda kripto reklamları için koyduğu yasağı kaldırırken, ilk para tekliflerinin (ICO) tanıtımını ise  yasakladı.

Ağustos ayında, Marcus, bir çıkar çatışmasından kaçınmak için Coinbase’in yönetim kurulundan istifa etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin