FSA coincheck
Bloomberg'e göre Japonya'dan bir Bitcoin ETF onayı gelebilir

Bloomberg’e göre Japonya’dan bir Bitcoin ETF onayı gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto endüstrisinin dünya çapındaki en önemli pazarlarından biri olan ABD’deki Bitcoin ETF onayı, uzun zamandan beri kripto ekosistemindeki iyimserler için yılan hikâyesine döndü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun zamandır böyle bir finansal aracın onaylanmasına karşı duruyor. Çünkü kurum, böyle bir teklifi desteklemek için kripto paraların henüz olgunlaşmadığına (yeterli hacim eksikliği, manipülasyon endişeleri, sınırlı gözetim) inanıyor.

Winklevoss ikizlerinin dünyaca ünlü, tamamen düzenlenmiş bir kripto girişimi Gemini’nin bir uygulaması bile reddedildi. Ve bu, yeni ortaya çıkan bir varlık sınıfı söz konusu olduğunda SEC’in oldukça ağır bir şekilde hareket ettiği görülüyor.

Bloomberg kaynaklarına göre Japon Düzenleyiciler Kripto ETF’lerini Onaylayabilir

Bununla birlikte, Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre, Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) Bitcoin ETF tekliflerini onaylamayı düşünüyor olabilir. Anonim kaynaklar, Asya ülkesinin SEC eşdeğerinin, Japonya’da alım satım işlemlerinden fiziksel olarak desteklenen vadeli işlemler (Bakkt) gibi kripto ile ilgili türevlere izin vermek planlarını terk ettiğini iddia etti. Ancak bunun yerine ETF’lerin araştırıldığı söyleniyor.

FSA’nın türevlere izin vermesinin ertelenmesi, özellikle fiziksel olarak desteklenmiş Bitcoin vadeli işlemlerinde ve benzeri senetsiz araçlarda belirtilen güç dikkate alındığında, olumsuz olarak değerlendirilebilir. Yine de, bazı kötümserler, bu yasal düzenleme eyleminin bu sektör için net bir şekilde pozitif olabileceğini savunuyorlar. Çünkü bu kişiler CME ve CBOE’ye dayanan senetler gibi vadeli senet işlemlerinin aslında Bitcoin’in değerini düşürdüğüne inanıyor.

Japon FSA, Bitcoin ETF’leri detaylı inceliyor

Dahası, tam teşekküllü bir kripto ETF’nin etrafındaki ‘hype’ göz önüne alındığında, FSA’nın stratejisindeki gözle görülür değişim, bu yeni gelişen ekosistem için olumlu olabilir.

Kaynaklar, ilgili Japon ajansının şu anda Bitcoin ETF’lerinde “sektörel ilgiyi ölçmek” için elinden gelenin en iyisini yaptığını iddia ediyor. Çünkü yatırımcılara spekülasyon ve çok az fayda sağlayan bir ortam oluşturabilecek yukarıda belirtilen türevlere alternatif sunmaya çalışıyor.

Bloomberg’e göre ETF için uygun bir yol bulunursa, hükümet tasarısı Liberal Demokrat Parti tarafından sunulacak ve bu sayede yasa, en erken 2020 yılında yürürlüğe girebilecek.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin