29 Aralık Binance Coin ve Dogecoin fiyat analizi: BNB rekor kırdı, DOGE düşüşte
29 Aralık Binance Coin ve Dogecoin fiyat analizi: BNB rekor kırdı, DOGE düşüşte

Binance 3 yeni stabil coin çifti daha ekliyor: PAX/TUSD, USDC/TUSD, USDC/PAX

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugünün ilk saatlerinde yapılan bir duyuruda, Binance ekibi, üç yeni stabil coin çifti için işlem işlemlerin başladığını bildirdi. Bu stabil coin çiftleri; PAX/TUSD, USDC/TUSD ve USDC/PAX kripto çiftlerinden oluşuyor. Yeni eklenen stabil coin çiftlerinin alım satıma açılacağı tarih ise yapılan duyuruya göre, 8 Ocak 04.00 am (UTC) – TSİ 07.00 olarak belirlendi.

Stabil coin çifti alım satımı ne işe yarayacak?

ABD dolarına sabitlenen tokenlerin bazen 1 dolardan saptığı görülüyor. Bunun en uç örneği olarak ise Binance’nin Tether şirketinin USD rezervlerini tutmak için kullandığı bankanın karşı karşıya kaldığı iflas sorunlarından dolayı Tether’i (USDT) liste dışı edeceğine dair sahte haberlerin çıkması ile stabil coinin 1 dolardan sapmasını gösterebiliriz.

Bu söylentiler 15 Ekim 2018’de dolaşmaya başlamıştı. Ve USDT’nin yüzde 5’lik bir düşüşle 0,95 dolar değerine düştüğü görüldü. Birkaç saat sonra, söylentilerin sahte bir haber olduğu ortaya çıkmıştı.

Stabil coinlerin 1 dolar sabitinde görülen hafif sapmalar

Coinmarketcap.com sitesini daha ayrıntılı olarak kontrol edersek, 5 büyük stabil coinin 1 dolardan 1 sent kadar küçük bir sapma gösterdiğini görürüz. Bu Binance’nin yeni listeleyeceği çiftlerde de görüleceği üzere yüzde 1’lik bir fiyat farkı olarak karşımıza çıkar.

Binance’nin birleşik stabil coin piyasası

Üç yeni stabil coin çifti, Binance’nin geçen yılın Kasım ayı sonunda piyasaya sürülen birleşik stabil coin piyasasında (Combined Stablecoin Market – USDⓈ) listelenecek. Hareket, temel olarak farklı stabil coinler ile daha fazla işlem çiftine olanak tanıyacak. Bu arada borsadaki ekip, yeni kategorinin kendi içinde tek bir stabil coin olmadığını konusuna vurgu yapmaya devam ediyor.

Bazı kripto meraklıları, bir birleşik stabil coin piyasası’nın hareketini, Tether (USDT) konusunda şüpheleri olan kurumsal yatırımcılara yönelik Binance hizmetlerinin bir yolu olduğunu düşünüyor. Farklı bir yoruma göre ise Binance’nin yatırımcıların platformda daha fazla seçenek talep etme çağrısına cevap vermesi olarak görülüyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin