Perakende devi Walmart, teknoloji biriminin, Blokchain teknolojisini kullanan özerk robotlar inşa etmesi için patent başvurusunda bulunuyor.
Perakende devi Walmart, teknoloji biriminin, Blokchain teknolojisini kullanan özerk robotlar inşa etmesi için patent başvurusunda bulunuyor.

Blokchain teknolojisini kullanan özerk robotlar icat ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perakende devi Walmart, teknoloji biriminin Blokchain teknolojisini kullanan özerk robotlar inşa etmesi için patent başvurusunda bulunuyor.

Blokchain teknolojisini kullanan özerk robotlar müşteri hizmetlerine sunulacak

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin resmi patent belgesine göre, “Otonom elektronik cihazların saha içi kimlik doğrulaması için bir sistem” adlı paten başvurusunda bulunan Walmart, uygulanacak teknoloji ile verilerin doğrulanması için “Blockchain anahtarları” kullanacak. Bu sürüm paketlerin robotlar tarafından müşterilere sunulması anlamına geliyor. Walmart’ın bu hamlesi, çevrimiçi perakende şirketi Amazon ile rekabetlerinde avantaj sağlamak için attığı bir adım olabilir.

Walmart Robotu
Walmart Robotu

Walmart’ın dağıtık defter teknolojisini (DLT) kullanmak istemesinin ana sebebi, bilgisayar korsanlarına uzlaşmasına karşı savunma mekanizmasını güçlendirmek. Walmart tarafından ürün satışı için bir pazar yeri de dahil olmak üzere; paket içeriğini, çevresel koşulları, konumu ve diğer ayrıntıları takip etmek için bir “Akıllı Paket” sistemi gibi bir dizi patent alındığı biliniyor. Diğer bir başvurusu ise paketleri fiziksel mağazalardan müşterilere aktaran teslimat uçaklarını takip etmeye yarayan yazılım içindi.

Walmart canlı gıda işinde Blockchain’e hazır

Şirketin başkan yardımcısı Frank Yiannas, Walmart’ın canlı gıda işinde Blockchain teknolojisini kullanmaya hazır olduğunu, bunun her bir ürünü takip etmek için gereken süreyi altı günden iki saniyeye düşüreceğini açıkladı. Blockchain teknolojisini çok hızlı benimseyen Walmart, işini gelecek çağa taşımaya kuşkusuz en yakın kuruluşlardan biri.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin