Ripple neden bu kadar popüler? 4 temel sebep
Ripple neden bu kadar popüler? 4 temel sebep

Ripple (XRP) XRP Toolkit’i piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP Ledger üzerindeki çalışmaların, artık kripto para birimi ile kullanılması için yeni bir açık kaynaklı destek yazılımı oluşturuldu. Bunların en yenisi, 0.3.0  beta sürümü için hazırlanmış olan XRP Toolkit’in piyasaya sürülmesi.

XRP Toolkit projesinin detayları

XRP Ledger, kullanıcıların Ledger verilerine kolaylıkla erişebilmelerinin yanı sıra FUD’u engellemelerine ve XRP Ledger hakkındaki bilgileri yaymaları için bir yol sağlamaya odaklandı. Proje, yazılım geliştirme alanında uzman olan XRP topluluğunun bir üyesi RareData tarafından 2018 ortalarında başladı. RareData, lansman sırasında şu açıklamayı yaptı:

XRP Toolkit, XRP’yi göndermek ve almaktan çok daha fazla bir yol için inşa edildi. İyi bir sebepten ötürü merkezi olmayan bir borsa, verilen para birimleri ve emanet işlemleri gibi özelliklere sahip. XRP Toolkit projesi, XRP Ledger’ın potansiyelini ortaya koymaya yardımcı oldu.

Şimdi bir çalışma uygulaması sunuluyor ve XRP Ledger’dan bilgi almak, hazırlamak, imzalamak ve ibraz etmek için kullanılıyor. Bu, herhangi bir XRP Ledger işleminin yalnızca bir donanım cüzdanı ve bir web tarayıcısı kullanarak imzalanmasına etkili bir şekilde izin verecek.

Güncelleme ile XRP’nin benimsenmesini hızlandırmak amaçlanıyor

Proje, XRP’nin yaygın olarak benimsenmesini hızlandırmak, XRP Ledger ile öğrenmeyi ve denemeyi teşvik etmek için geliştirildi. Ayrıca donanım cüzdanı desteğiyle çok aşamalı koordinasyon ve yüksek güvenlikli kullanım durumlarını mümkün kılmak amacıyla oluşturuldu. Kullanıcılar artık Ledger donanım cüzdanındaki XRP uygulaması aracılığıyla servise giriş yapabilirler. Ayrıca, uygulama yoluyla XRP ödemeleri gönderebilir, alabilir ve hesap ayarlarını yapabilir. Hatta bakiyelerini ve son işlemlerini kolayca görüntüleyebilirler.

Tüm işlem imzalama, tarayıcı veya donanım cüzdanının içindeki istemci tarafında yapıldığı için servis de güvenli. Ayrıca, maksimum güvenlik için HSTS ön yükleme ve DNS güvenlik uzantılarıyla zorlanmış HTTPS özelliği de sunar.

RareData’ya göre güncelleme 2019’da piyasada olacak

RareData, projenin şu anda devam eden bir sürüm olduğunu ve 2019’un başlarında ilk stabil sürümün piyasaya sürülmesini beklediğini belirtti. Kodun kısa vadeli öncelikleri, şirketler için çoklu donanım cüzdanına ek XRP desteği için seçenekler eklemek olacak. Bir sonraki sürümde Secalot kullanarak oturum açma seçenekleri sunuluyor. Şifrelenmiş JSON anahtar deposu dosyaları ile oluşturup giriş yapılabiliyor. SMS bildirimlerini etkinleştirebiliyor ve XRP üzerinde merkezi olmayan borsalarla işlem yapabiliyor.

Stabil sürümde, QR kod okuyucusu, imzalanmış işlemler ve ödeme kanalları, sohbet bildirimleri ve v2.0.0 sürümünde gelen Trezor ve Ellipal desteği gibi seçenekler de bulunur. Bu güncelleme, XRP Ledger’ın erişilebilirliğini ve çeşitli işlevlerini genişletmek için hazırlandı. Ayrıca, kullanıcıların XRP Ledger hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve böylece etraftaki örtülü işlemlerin çoğunu ortadan kaldırmaları için bir fırsat sağlar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin