Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Blockchain yöneticisi: “Çin, Bitcoin’in güvenli liman olmasına yardımcı oluyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) 2019’da gerçek bir güvenli liman varlığı olarak işlev görüyor. Özellikle ana akım medya ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının kızışması ile Bitcoin hakkında bu şekilde yorumlarını artırıyor.

Bitcoin ekonomik belirsizlikler arasında giderek önemini artırıyor

Forbes’a demeç veren Blockchain danışmanlık firması Rhythm Technologies’in pazarlama müdürü Chris Reinertsen, yatırımcıların geleneksel güvenli liman varlıklarına ek olarak Bitcoin’e de yatırım yapmaya başladığını söyledi. Bu tür yatırım kararlarının özellikle son dönemlerde dikkat çekici şekilde artış göstermesi Bitcoin fiyat grafiğinde de rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

Chris Reinertsen demecinin özeti şu şekildeydi:

Son birkaç yıl boyunca, dünyada ekonomik belirsizlik arttıkça Bitcoin eğiliminin giderek daha fazla makro hareketle temel olarak ilişkilendirildiğini görüyoruz.

Enflasyona karşı korunma olarak Bitcoin

Reinertsen görüşleri, bazı otoriteler ve mevcut görünümle de destekleniyor. Öyle ki ABD hükümetinin Çin ile düştüğü son ihtilafta Pekin hükümetini bir döviz manipülatörü olarak deklare etti. Son gerilim, bu hafta Bitcoin fiyatında yeni bir yükselişe yol açtı.

Öyle gözüküyor ki, yatırımcılar kripto parayı fiat piyasalarındaki oynaklığa karşı bir hedge (korunma) olarak görmekten şu an için memnunlar.

Danışmanlık firması Agecroft Partners CEO’su Don Steinbrugge Salı günü CNBC’ye verdiği demeçte bu durumu şu sözlerle gündeme getirdi:

Harika bir çalışma oldu, harika bir teknoloji; Bazı insanlar bunu enflasyona karşı korunma yolu olarak kullanıyor.

Reinertsen de Çin’in yuan’ı kasıtlı olarak devalüe ederek dolar karşısında son 11 yılın en düşük seviyesini görmesini sağlamasını, Bitcoin’e para kazandıran bir faktör olarak değerlendirdi.

Çin ile ilgili görüşlerini daha geniş bir şekilde paylaşan diğer bir isim Circle CEO’su Jeremy Allaire, bu hafta Bitcoin’in ani boğa piyasasını açıklayan Makroekonomik Motivasyondan bahsetti:

Özellikle küresel olarak Bitcoin’in daha geniş bir görünümünün bu küresel makro güçlere daha fazla katılmasıyla çok daha şeffaf olacağını düşünüyorum.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin