Balinalar Bitcoin fiyatını Tether (USDT) ile etkiliyor
Balinalar Bitcoin fiyatını Tether (USDT) ile etkiliyor

Balinalar Bitcoin fiyatını Tether (USDT) ile etkiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coin Metrics tarafından yapılan araştırma, kripto para birimi Tether’in yaklaşık %80’inin yalnızca 300 adrese ait olduğu ve bu adresler tarafından kontrol edildiğini gösteriyor.

Tether arzı, 318 hesabın elinde

“Balinalar” terimi, yüz binlerce Bitcoin’i (BTC) kontrol eden ve sahip oldukları ve kontrol ettikleri para biriminin hacmi nedeniyle istediği zaman piyasayı manipüle edebilen yatırımcılara atıfta bulunmak için kripto para birimi jargonunda kullanılmaya başlandı. Bununla birlikte, Bitcoin balinaları toplam Bitcoin arzının yaklaşık %20’sini kontrol ediyor. Buna karşılık, son veriler, sadece 318 hesabın, toplam arzının %80’ini oluşturan yaklaşık 1 milyon dolarlık Tether değerine sahip olduğunu gösteriyor.

Pek çok Tether, özellikle Çin hükümetinin dayattığı katı mali düzenlemeler göz önüne alındığında, yuanı takas etmek için Tether kullanan Çinli yatırımcılara hitap eden brokerlerin elinde yoğunlaşıyor. Bu, Tether’in fiat para birimini temsil eden ve Blockchain üzerinden sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırabilen bir yardımcı token olarak kurulduğu düşünülürse şaşırtıcı değil. Stabil para, ABD doları ile 1’e 1 bağlantılı.

Tether soruşturma altında

Bununla birlikte Tether, fiat rezervlerinin eksik olduğundan dolayı 2015’ten bu yana yoğun bir inceleme ve tartışma konusu oldu. Nisan ayında New York Başsavcısı, şirketlerini ve Tether kurucularını kayıplarını örtmekle suçladı.

Bazı kripto para borsalarının Tether balinaları listesine dahil edilmesi ise hayli ilginç karşılanıyor. Bu liste, Binance ve Hong Kong merkezli Bitfinex’i de içeriyor. Bu borsaların çoğu, özellikle Bitfinex, “Tether Mafyası” olarak adlandırılıyor. Bitfinex, Tether ile aynı liderliği paylaşıyor ve eleştirmenler, diğer kripto paraların değerini değiştirmek için borsalar tarafından yeni tokenlerde kullanıldığını düşünüyor.

Austin’deki Teksas Üniversitesi’nden bir finans profesörü olan John Griffin, Bloomberg’e şunları söyledi:

Tether konsantrasyonu, Tether kontrolünün Bitcoin fiyatlarını artırabilen ve bunu yapmak için elinde güç olan birkaç merkezi oyuncunun elinde olduğunu gösteriyor. Ayrıca birçok borsa, Tether oyununu devam ettirmek için çaba gösteriyor.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin