Novogratz popüler altcoin’e ilgi duyduğunu açıkladı
Novogratz popüler altcoin’e ilgi duyduğunu açıkladı

Blockchain teknolojisinin insan refahını artıran projeleri çoğalmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Harvard Üniversitesi, kot pantolon sektöründe dev bir firma olan Levi Strauss ve ABD’li düşünce kuruluşu New America, işçi refahını iyileştirme amacıyla bir Blockchain tasarımı araştırıyorlar.

New America Perşembe günü, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın fabrika işçilerinin çalışma koşullarını takip etmek için Blockchain tabanlı bir sistem geliştirecek bir pilot proje için 800 bin dolar verdiğini duyurdu.

Harvard Üniversitesi, Levi Strauss ve ABD’li düşünce kuruluşu projede ortak çalışacak

Projenin ilk etabı, bu yılın ikinci çeyreğinde, Meksika’daki Levi Strauss için mal üreten ve 5.000 çalışanı istihdam eden üç fabrikayı “isimsiz ve güvenli bir şekilde” izlemek amacıyla başlatılacak. Program, fabrikalardaki işgücünü, izleme koşullarını ve bireylerin sağlığını ve refahını izleyecek.

Blockchain sistemi, Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulundan  – NetPositive Enterprise (SHINE) için Sürdürülebilirlik ve Sağlık Girişimi-  gelen bir refah indeksine dayanan Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys tarafından geliştirilecek.

SHINE direktörü Dr. Eileen McNeely, çoğu Blockchain’in tedarik zinciri endüstrisi için izleme malzemeleri etrafında dönen durumlar için kullandığını söyledi. Bu nedenle insan koşullarını izlemek için bir çözüm oluşturmak, “dünya çapında işçi refahı için olumlu etki oluşturma potansiyeli olan heyecan verici bir yenilik” olduğunu düşünüyor.

Çalışan refahını artırmayı amaçlayan proje Ethereum tabanlı olacak

ConsenSys’in kurucusu Joe Lubin’e göre pilot uygulamayı Ethereum’a dayandırmak, “işçilerin kritik bilgileri güvenli ve anonim olarak paylaşmaları için şeffaf bir ortam” oluşturacak:

Amacımız, çalışanlar, tedarikçiler ve tüketicileri fabrikalar, ürünler ve markalar hakkında bilinçli kararlar alma konusunda güçlendirebilecek bir sistemi geliştirmek, test etmek ve ölçeklendirmek.

Katılımcılar şimdiden 2020’de başlatılması planlanan pilot projenin ikinci aşamasını planlıyorlar.

Benzer bir Blockchain projesi de IBM önderliğinde gerçekleşiyor

Geçtiğimiz hafta benzer bir gelişmede IBM, metal endüstrisindeki çocuk işçiliği gibi yasa dışı faaliyetleri tespit etmek amacıyla başlatıldı. Bu proje, Hyperledger Fabric Blockchain platformunda inşa edilen iki ayrı tedarik zincirinden oluşacak.

Bunlardan biri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki bir madenden bir Ford tesisine aktarılan kobaltı izlemek için tasarlandı. Diğeri ise Meksika’daki bir madenden gelen metal sevkiyatlarını izlemeyi hedefliyor.

coindesk

IBM Blockchain teknolojisini kobalt madenciliğindeki çocuk işçi sorunu ile mücadele için kullanacak

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin