Blockchain teknolojisi tüm oyuncular için doğru cevap değil!
Blockchain teknolojisi tüm oyuncular için doğru cevap değil!

Blockchain teknolojisi kimlere hitap ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi konusunda Boston Danışma Grubu tarafından yapılan yeni bir çalışma, teknolojinin herkes için kullanılabilir olmadığını ortaya koyuyor.

“Sanal bir dünyada fiziksel bir varlığı nasıl takip ediyorsunuz?”

Boston Danışma Grubu (BCG), kurumsal sistemlerde Blockchain teknolojisinin uygulanması üzerine bir çalışma yayınladı. Birçok kişi ise Blockchain’in verimliliği ve şeffaflığı arttırabileceğini ve bu sayede dolandırıcılık riskinin de azalacağını belirterek BCG çalışma raporunun abartıldığını söylüyor.

Çalışma yazarlarından biri olan Antti Belt, Blockchain ile tasarlanan projelerin birçoğunun henüz pilot program aşamasında olduğunu ve hiçbirinin gerçek üretim ölçekli sistemlere dönüşmediğini belirtiyor. Antti Belt’e göre, problemlerden birisi teknolojinin fiziksel işlemler için tasarlanmamış olması. Antti Belt konuya yönelik şunları söylüyor:

Temel sorun: Sanal bir dünyada fiziksel bir varlığı nasıl takip ediyorsunuz? İki dünya çarpışıyor.

Blockchain teknolojisi tüm oyuncular için doğru cevap değil!

Çalışmada bahsedilen diğer bir konu, uzun bir zamandan beri farklı dillerde yaygın olarak kullanılan terminolojileri Blockchain platformu ile bağdaştırmak. Antti Belt konuya yönelik şunları söylüyor:

İnsanlar milyonlarca dolar, bazen de 100 milyon doların üzerinde IT sistemine harcama yaptılar, tekrar yapmak isterler mi?

Antti Belt’e göre ayrıca Blockchain teknolojisinin sağladığı şeffaflık, fiyat verimsizliğine ve tüccarlarının kâr elde etmek için kullandıkları bilgiye ulaşmalarının eşitsiz bir şekilde yayılmasına neden olacak. Çalışmada Blockchain’in tüm oyuncular için doğru cevap olmadığı sonucuna varılıyor. Buna rağmen birçok büyük şirket ve banka, BP, Equinor, Royal Dutch Shell, Trafigura ve Louis Dreyfuss Co. gibi farklı ürünlerde Blockchain teknolojisini kullandıklarını söylüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin